FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 17.1.2020

Inter avaa kautensa Tallinnassa - "Hyvä kansainvälisen tason vastustaja"

Inter avaa kautensa Tallinnassa - "Hyvä kansainvälisen tason vastustaja"

Jose Riveiro odottaa mielenkiinnolla lauantain ottelua. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin osalta kausi 2020 potkaistaan käyntiin lauantaina vierasottelulla virolaista FC Floraa vastaan.

Vuodenaikaan nähden lauha sää Tallinnassa on mahdollistanut ottelun siirtämisen hallista ulos ja pelipaikaksi on vaihtunut hallin viereinen Sportland Arena. Ottelu alkaa siirrosta huolimatta aiemmin ilmoitetun mukaisesti kello 14.30.

Interin tallinnalaisvastustaja Flora voitti viime vuonna Viron Meistriliigan ylivoimaisesti. Tänä vuonna joukkue on ehtinyt pelata kaksi harjoitusottelua, joista ensimmäisessä Flora voitti Sveitsin pääsarjan Luzernin ja jälkimmäisessä Flora pelasi tasan toisen sarjatason Kriensiä vastaan.

Interille huominen ottelu on puolestaan tämän vuoden ensimmäinen. Joukkueen päävalmentaja José Riveiro myöntää odottaneensa jo otteluiden alkamista.

– Me pidämme kilpailemisesta ja edellisestä ottelusta on jo pitkä aika, joten odotamme innolla Floran kohtaamista. Ensimmäiset harjoitusviikkomme ovat olleet hyviä ja tietyssä mielessä tämä on yksi harjoitustapahtuma lisää. Vaikka kyse on kentällä aina kilpailemisesta, harjoitusottelu antaa paremman mahdollisuuden kokeilla erilaisia asioita.

- Nyt pääsemme näkemään uudet pelaajat ensimmäistä kertaa Inter-paidassa ja myös paikalliset nuoret pääsevät mittauttamaan tasoaan, Riveiro mainitsee.

Riveiro korostaa otteluiden merkitystä kauteen valmistautumisessa.

– Tämän ottelun tarkoituksena on antaa pelaajille mahdollisuus kerätä laadukkaita minuutteja kilpailullisessa ympäristössä. Joitakin asioita ei vain voi saada harjoituksista samalla tavalla kuin otteluista. Nyt saamme vastaamme todellisen vastustajan, tässä tapauksessa lisäksi hyvän kansanvälisen tason joukkueen. Samalla Flora-ottelu toimii pelaajille herättelynä ja valmistautumisena siihen, että jo ensi viikolla pelaamme Suomen Cupia.

Edustusjoukkueen pelaajista Martti Haukioja ja Henrik Moisander eivät osallistu huomiseen otteluun. Joukkuetta on sen sijaan täydennetty reservijoukkueen ja akatemian pelaajilla. Riveiro lupailee kaikille 21 otteluun nimetylle pelaajalle peliaikaa.

– Ajatuksena on antaa kullekin pelaajalle korkeintaan 60 minuuttia peliaikaa. Joillakin pelipaikoilla se ei ehkä toteudu ja toiset pelaajat pystyvät pelaamaan enemmän. Paljon riippuu myös siitä, millainen ottelusta tulee. Ideana on joka tapauksessa, ettei ketään ylikuormiteta tässä ottelussa, espanjalaisvalmentaja muistuttaa.

Lisää uutisia