FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 16.1.2020

Hakalla onnistunut cup-kenraali

Hakalla onnistunut cup-kenraali

Antto Hilska teki Hakan avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka pelasi uuden vuosikymmenen ensimmäisen harjoitusottelunsa Eerikkilässä torstai-iltapäivällä, missä vastassa oli Jalkapallon pelaajayhdistyksen sopimuksettomien pelaajien joukkue. Hyvänä kenraalina ensi viikon lauantaina alkavaan Suomen Cupiin toiminut ottelu päättyi Hakan 1-2 voittoon.

Ottelussa nähtiin valkopaidoilta paljon hyviä elementtejä ja pallonhallinta olikin enemmän koskilaisilla. Pallonhallinnasta huolimatta peli oli hyökkäyspäässä ehkä hivenen aseetonta.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin kuitenkin yksi osuma, kun Antto Hilska puski Anton Popovitchin vapaapotkun maaliin 11. peliminuutilla. Samaisessa tilanteessa JPY:n maalivahti Aati Riihimäki joutui valitettavasti jättämään kentän törmättyään tolppaan.

Toiselle jaksolle JPY vaihtoi koko miehistönsä uusiin, joten ottelussa riitti vauhtia siinä missä ensimmäiselläkin. Tästä Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli tosin vain mielissään.

– Tämä oli hieno mahdollisuus saada isoja minuutteja osalle pelaajista ja kun vastustajan tempo säilyi myös toisella jaksolla, niin se palveli meitä hienosti, Tainio kertoo Hakan verkkosivuilla.

Toisella jaksolla kotijoukkue tasoitti pelin 49. minuutilla Joni Mäkelän toimesta. Lopulta Hakan pallonhallinta johti ansaittuun voittomaaliin, kun Leevi Antinaho viimeisteli loppulukemiksi 1-2 ottelun 83. minuutilla.

– Se oli hienosti rakennettu maali meidän nuorilta pelaajilta ja muistutti paljon viime kauden lyhytsyöttöpeliä, Tainio kehaisee ja viittaa Antinahon lisäksi vapauttavan syötön antaneeseen Tino Purmeeseen.

Hakalla oli ottelussa kaksi testipelaajaa, joista Jonas Häkkinen antoi erittäin lupaavia näyttöjä. Mies on ollut Hakan vahvuudessa mukana kaksi viikkoa ja on toistaiseksi lunastanut hänelle asetettuja odotuksia.

Ottelu oli Hakan viimeinen harjoitusottelu ennen kuin tosipelit alkavat ensi viikon lauantaina Suomen Cupissa Kuopion Palloseuraa vastaan. Vielä on epävarmaa, että missä ottelu pelataan, mutta jos vain mahdollista, niin se pelataan Tehtiksellä.

Lisää uutisia