FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.51 // 27.12.2019

​Niklas Jokelainen Ilveksen ja RoPS:n kautta Ykköseen – sopimus AC Oulun kanssa

​Niklas Jokelainen Ilveksen ja RoPS:n kautta Ykköseen – sopimus AC Oulun kanssa

Niklas Jokelainen paaa kotikaupunkiinsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kaudella 2018 Ilveksessä ja päättyneellä kaudella RoPS:ssa pelannut Niklas Jokelainen edustaa kaudella 2020 Ykkösen AC Oulua.

Jokelainen on Tervarit-junioreiden kasvatti, joka debytoi Ykkösessä AC Oulun paidassa jo kaudella 2015, vain 15-vuotiaana. Tällä hetkellä 19-vuotias Jokelainen on samalla kokenut, mutta erittäin nuori pelaaja.

AC Oulun jälkeen matka jatkui ensin Valioliigassa pelanneen Stoken akatemiaan, mutta sopimus jäi lopulta syntymättä ja mies suuntasi Tampereen Ilveksen paitaan. Kaudella 2018 otteluita tupsukorvissa kertyi 18 kappaletta, joissa "Nikke" iski kaksi maalia.

Tampereen visiitin jälkeen matka jatkui Rovaniemen Palloseuraan, jossa viime kaudella vyölle kertyi 19 pääsarjaottelua ja maaleja kauden 2018 tapaan kaksi kappaletta. Jokelainen on tuttu näky myös Suomen nuorten maajoukkueista - pelejä tilastoihin on merkitty U17-, U18- ja U19-maajoukkueista.

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola uskoo Jokelaisen todelliseen läpimurtoon.

- Joskus yksi askel taaksepäin, voi tuoda monta askelta eteenpäin. Olen iloinen siitä, että Nikke "uskalsi" tulla meille tässä vaiheessa uraa. Hänessä on mieletön potentiaali ja taito viimeistellä maaleja.

- Me valmennuksessa haluamme ja voimme auttaa tietyissä jutuissa, joten kaiken mennessä talven aikana nappiin, mikä vaan on mahdollista. Toivottavasti paluu kotikaupunkiin tuo myös hyvää buustia, Ahola sanoo.

Lisää uutisia