AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 22.12.2019

​Entinen maajoukkueratsu tuo HIFK:hon johtajuutta

​Entinen maajoukkueratsu tuo HIFK:hon johtajuutta

"Sakke" Huuhkajapaidassa kesällä 2015. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK.n riveihin siirtynyt Sakari Mattila, 30, kuului A-maajoukkueen vakiokalustoon ennen polvivammakierrettä.

Mattila palaa pitkän ulkomaan kiertueen jälkeen takaisin kotiin Helsinkiin, tosin ei kasvattiseuraansa HJK:hon vaan paikallisvastustaja HIFK:n riveihin.

Mattila läksi HJK:sta maailmalle nuorena siirryttyään vuonan 2009 Udineseen. Italian komennuksen jälkeen Mattila on pelannut Englannissa, Sveitsissä, Tanskassa ja Norjassa.

- On tullut aika paljon kokemusta. 10-11 vuotta ollut ammattilaisena ja aika monta pukuhuonetta, maata, kulttuuria ja sarjaa olen nähnyt, Mattila toteaa.

Mattila tuo HIFK:hon kaivattua johtajuutta.

- Minut mielletään liiderihahmoksi varmasti siksi, että olen aika sosiaalinen ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Kentällä vaadin itseltäni paljon, mutta myös vieruskaverilta.

Mattila pelasi viimeksi Veikkausliigaa kaudella 2013, jolloin pelasi Klubissa 20 ottelun verran. Nyt Suomeen palaa kaikin puolin kokeneempi mies.

- Olen nyt kolmen lapsen isä. Se tuo erilaisen perspektiivin elämään. Fudis ei ole, vaikka sitä tosissaan tehdäänkin, kaikkea elämässä. Hyvä balanssi työn ja muun elämän suhteen.

Yhtenä esimerkkinä Teemu Pukki puhkesi pelilliseen kukoistukseen saatuaan rinnalleen naisen ja sittemmin myös lapsen.

- Ymmärrän sen kaavan. Tulee erilainen struktuuri elämään ja jalkapallon parissa koetut nousut ja laskut ovat paljon lievempiä. Vaikka teet kolme maalia illalla Valioliigassa, pitää silti se iltapuuro lapselle antaa. Itsellä oli tilanne, että olin ollut pitkään loukkaantuneena, kun lapset syntyivät, niin polvi oli siinä ihan sivuseikka, Mattila myhähtää.

Lisää uutisia