AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.50 // 19.12.2019

RoPS:lle ilouutinen - oma kasvatti palaa pitkän sivussaolon jälkeen

RoPS:lle ilouutinen - oma kasvatti palaa pitkän sivussaolon jälkeen

Veka Åyyny on valmiina paluuseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran oma kasvatti Veka Pyyny, 19, pelaa seuran väreissä myös kaudella 2020. Pyyny palaa pelikentille lähes vuoden tauon jälkeen.

Veka Pyynyn paluu on erinomainen uutinen RoPS:lle ja kenties koko Veikkausliigalle. Pyynyä on pidetty pitkään yhtenä lupaavimmista nuorista hyökkäyspään pelaajista.

Kaudella 2018 Pyyny nousi Suomen U18 poikamaajoukkueeseen sekä debytoi Veikkausliigassa. Kaikkiaan Pyyny pelasi tulokaskaudellaan yhdeksässä Veikkausliigan ottelussa ollen kaksi kertaa avauskokoonpanossa.

Kaudelta 2019 odotettiin läpimurtoa miesten peleihin. Valitettavasti nousu katkesi jo helmikuussa pahaan jalkavammaan Suomen Cupin ottelussa VPS:aa vastaan. Pyynyn kausi oli paketissa ennen kuin kausi oli kunnolla edes alkanut.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen on tyytyväinen suojattinsa paluusta. Pyyny on ollut eri tavoin Tauriaisen opeissa jo ennen urheiluakatemiaa, jossa Tauriainen toimi valmentajana.

- Pojassa on potentiaalia, Tauriainen tiivistää.

- Viime vuosi jarrutti kehitystä, mutta teemme töitä sen eteen, että ensi kesänä pääsisimme nauttimaan kunnollisista peliminuuteista. Vekan ura aikuisten tasolla on vasta alussa.

Tauriaisen mukaan Pyynyn vahvuuksia ovat mm. liike sekä pallollinen pelaaminen.

- Vekalla on hyvä ja kepeä askel, hän on taitava pallon kanssa ja omaa kunnolliset lajin perustaidot, Tauriainen luettelee.

- Tietenkin kysymysmerkkejäkin on, koska pääsarjatason pelejä on vähän. Opettelemme edelleen vaarallisuutta ja tehokkuutta, joilla tuon pelipaikan pelaajan täytyy elääkin.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia