vko.49 // 14.12.2019

​Ilves aloitti pelit perinteisellä kohtaamisella

Kuva: Juha Tamminen

Perinteinen uuden kauden avauspeli pelattiin lauantaina Pirkkahallissa, kun Ilveksen Edustusjoukkue kohtasi Kakkosjoukkueen.

Edustusjoukkue otti heti alusta pelinhallinnan itselleen, mutta Kakkosjoukkue puolusti tiiviisti ja uhrautuvasti. Edustuksen riveissä vasta 16-vuotias Maksim Stjopin väläytteli nopeuttaan kokeneemman Iiro Järvisen ohella aiheuttaen Kakkosen puolustukselle harmaita hiuksia. Kakkosjoukkuekin sai aikaan muutamia vaarallisia vastahyökkäyksiä sekä kulmatilanteitakin, mutta Edustuksen puolustus pystyi ne selvittämään.

Edustuksen puolustuslinjassa luuti mainiosti topparina 17-vuotias Juho Pietola. Viisi minuuttia ennen taukoa pääsi Emile Paul Tendeng puskemaan hyvästä paikasta, mutta pusku ohjautui parisen metriä maalin ohitse. Maaleja ei avausjaksolla nähty, joten 0-0 -tilanteessa siirryttiin tauolle.

Toinen jakso alkoi myös Edustuksen painostuksella ja varsinkin vaihdosta kentälle juosseet Tiemoko Fofana sekä Ilari Mettälä olivat aivan alussa iskeä avausmaalin, mutta molemmat tilanteet olivat paitsioita. Muutoinkin moni Edustuksen tilanne päättyi avustavan lipunnostoon. sillä Kakkosen puolustuslinja pelasi kurinalaisesti taktiikkaa noudattaen.

Erikoisuutena pelissä oli se, että maalivahdit Mika Hilander sekä Matias Riikonen vaihtoivat tauolla joukkuetta. Hilander ohjasikin äänekkäästi Kakkosen puolustusta toisella jaksolla. Kakkosen pelaajista Oiva Jukkola sekä Taha Özcelik erottuivat edukseen. Eero Tamminen pääsi kertaalleen kokeilemaan Hilanderin reaktioita puolivolleyllään, mutta kokenut maalivahti oli sijoittunut loistavasti ja nappasi pallon näppeihinsä. Kakkosen Aleksi Toivonen puolestaan kokeilemaan kaukolaukausta, mutta pallo leijaili lopulta ohi maalin.

Edustuksen Eetu Mömmö pääsi laidasta jo ohittamaan vastaan tulleen Hilanderin, mutta poikittaissyöttö keskelle jäi vajaaksi ja tilanne jäi hyödyntämättä. 17-vuotias Mömmö pelasi muutoinkin erittäin pirteästi ja työteliäästi. Kakkosen Akseli Keso puolestaan oli lähellä avata ottelun maalitilin, mutta Diogo Tomas oli pelastavana enkelinä paikalla.

Ottelussa ei voittajaa saatu selville, vaan maaliton tasapeli jäi lopputulokseksi. Edustusjoukkue ei hallinnastaan huolimatta saanut ohitettua tiiviisti pelannutta Kakkosen puolustusta.

Jarkko Wiss oli suhteellisen tyytyväinen pelin tapahtumiin ottaen huomioon pelin ajankohdan. Erittäin tyytyväinen hän oli Kakkosjoukkueen pelaamiseen, joka oli melkoisen nuorella joukkueella liikkeellä. Mahdollisia vahvistuksia ei ole vielä tarvetta hankkia, vaan harjoituskausi näyttää mitä täsmähankintoja, jos mitään, joukkue tarvitsee Veikkausliigaa varten.