AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 11.12.2019

KuPS vahvisti keskikenttäänsä - Boateng tuo vankkaa kokemusta Norjasta ja MLS:sta

KuPS vahvisti keskikenttäänsä - Boateng tuo vankkaa kokemusta Norjasta ja MLS:sta

Kuopion Palloseura on tehnyt uuden merkittävän pelaajasopimuksen tulevaa pelikautta 2020 varten. Ghanalainen Bismark Adjei Boateng (25) siirtyy kuopiolaisjoukkueen riveihin 1+1-vuotisella pelaajasopimuksella.

Keskikenttäpelaaja läpäisi seuran lääkärintarkastuksen tänään hyväksytysti ja hän liittyy samantien KuPS-joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Boateng siirtyi Eurooppaan ensimmäistä kertaa vuonna 2012 liittyessään englantilaisen valioliigaseuran Manchester Cityn akatemiajoukkueeseen. Matka jatkui jo samana vuonna lainasiirrolla norjalaisen Strömsgodsetiin, jossa ghanalainen pelasi lopulta neljä kautta ja lähes sata sarjaottelua tehden 16 maalia. Boateng lukeutui joukkueen tärkeimpien pelaajien joukkoon, kun Strömsgodset juhli Norjan mestaruutta vuonna 2013.

Monipuolinen keskikenttäpelaaja siirtyi Norjassa pelattujen vuosien jälkeen Yhdysvaltoihin ja MLS-sarjassa pelaavan Colorado Rapidsin riveihin. Boateng pelasi joukkueen riveissä kaksi kokonaista sarjakautta pelaten yhteensä 38 MLS-ottelussa.

Boateng saapui Kuopioon keskiviikkona ja liittyy jo torstaina joukkueen harjoitusvahvuuteen. Ghanalainen liittyy kuopiolaisjoukkueen riveihin itsevarmalla otteella, mutta pelaaja tiedostaa, että edessä on paljon kovaa työtä.

- Olen kuullut Veikkausliigasta paljon hyvää ja uskon, että sarja sopii minulle hyvin. Tämä on minulle hyvä askel ja tulen näyttämään, miten hyvä pelaaja olen ja mihin kaikkeen pystyn. Olen pitänyt kuntoani yllä ja pelannut jo joitain pelejä testijaksojen yhteydessä, joten olen hyvässä kunnossa, Boateng toteaa.

- Olen keskikenttäpelaaja ja parhaiten minulle sopii rooli, jossa saan osallistua peliin mahdollisimman laajalla alueella. Olen fyysisesti vahva ja juoksuvoimainen pelaaja, mutta osaan myös tehdä teräviä nousuja rangaistusalueelle ja tehdä maaleja, keskikenttäpelaaja jatkaa.

Lisää uutisia