AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.48 // 7.12.2019

​Nuori laitapuolustaja siirtyy RoPS:sta AC Ouluun

​Nuori laitapuolustaja siirtyy RoPS:sta AC Ouluun

Henrik Ölander jättää RoPS:n. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu on tehnyt pelaajasopimuksen Henrik Ölanderin, 22, kanssa. Vasemman laitapuolustajan tontilla viihtyvä Ölander raapusti nimensä 1+1-vuotiseen pelaajasopimukseen.

Viime kaudella HJK-kasvatti Ölander edusti Rovaniemen Palloseuraa ja otteluita nuorelle laitapuolustajalle kertyi Veikkausliigassa 14. Aiemmin urallaan 22-vuotias Ölander on edustanut Veikkausliigassa PS Kemiä sekä Kakkosen Klubi 04:ää.

Juoksuvoimaiselta ja pallotaitavalta Ölanderilta odotetaan vahvaa panosta Laivastonsinisten vasemmalla kaistalla.

- Henrik on luotettava pelaaja, joka omaa kokemusta jo Veikkausliigatasolta. 1+1-vuotinen sopimus osoittaa pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista meidän juttuun. Hänen vasenjalkaisuus on meille äärettömän tärkeä ominaisuus monella tapaa - Henrikillä on laadukkaat keskitykset ja erityisen hyvä hän on tuomaan vaarallisuutta hyökkäyspäähän - pallollinen peli on erittäin hyvällä tasolla.

- Kuten kaikkien kohdalla, hyvä ja ehjä talvikausi tulee kehittämään häntä kokonaisvaltaisesti vielä paremmaksi pelaajaksi, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola alleviivaa.

Ölander liittyy joukkueen vahvuuteen tammikuussa 2020, kun joukkue kokoontuu harjoittelemaan uutta Ykkösen kautta varten.

- Keskusteltuani "Jykän" kanssa vakuutuin AC Oulun olevan oikea steppi tähän kohtaan pelaajaurallani. Olen todella iloinen sopimuksesta ja on hienoa päästä tekemään töitä ensi kaudella Oulussa, kommentoi Ölander sopimuksen taustoista.

Lähde: AC Oulun tiedote
Lisää uutisia