FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.48 // 6.12.2019

HIFK:n Lönnström: “Jokainen osa-alue halutaan saada paremmaksi”

HIFK:n Lönnström: “Jokainen osa-alue halutaan saada paremmaksi”

HIFK:n ja HJK:n paikallisderbyt ovat odotettuja otteluita myös kaudella 2020. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK julkaisi aiemmin tällä viikolla panostuksen organisaatioonsa, sillä seurassa toimii jatkossa kolme uutta valmennuspäällikköä.

HIFK aloitti urheiluun liittyvän operatiivisen toiminnan muutokset noin kaksi vuotta sitten. Näkyvästi nämä muutokset tulivat eniten esille edustusjoukkueen toiminnassa, mutta jo tuolloin alettiin työstää uutta toimintastrategiaa IFK:n koko seuran urheilutoimintaan liittyen.

- Perustettiin kehitysryhmiä, selvitettiin kehitystarpeita ja sitä, missä aikataulussa mitäkin tullaan tekemään. Nyt olemme päässeet ns. vaiheeseen kolme, jossa työstämme IFK-metodologiaa, jolla saamme valmentajillemme ja pelaajillemme lisätukea valmennuskoulutukseen ja pelaajakehitykseen liittyvisä asioissa. Toimintaa jalkautetaan entisestään, mikä tarkoittaa sitä, että se tulee näkymään entistä vahvemmin kaikessa seuran urheilutoiminnassa. Kehitysryhmät muuttavat hiukan muotoaan ja tulee uusia vastuuhenkilöitä. Päivitämme tietenkin myös seuran valmentajien ja päätoimisten valmennushenkilöiden kanssa tehtyjä suunnitelmia, urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

Lönnström nostaa esille kolme eri osa-aluetta, joiden parissa urheilutoiminnan muutokset ovat tähän mennessä jo näkyneet:

- Valmentajien keskuudessa on käynnistynyt seuran sisäinen koulutusohjelma, jota on jo toteutettu syksyn aikana. Valmentajat työstävät IFK-metodologiaa yhteisesti edustuksen ja muissa seurajoukkueissa toimivien valmentajien kesken ja tästä kehittyy mm. uuden IFK:n tapa pelata.

- Erityisvalmennus, Treenaa Tähtien Kanssa -toiminta, jossa valmennetaan tavoitteellisia pelaajia. Haluamme myös ottaa käyttöön pelaajakehityksessä uudenlaisen tavan, jossa keskitytään erityisesti 2-3 asiaan, joissa pelaajat tulevat olemaan erityisen hyviä.

- Meillä yhtenä tärkeänä arvona jatkuvan kehityksen lisäksi on yhteistyöhakuisuus, joka käytännössä tarkoittaa, että haemme yhteistyötä myös lajin ulkopuolisten tahojen ja organisaatioiden kanssa. Tavoitteena on oppia kaikilta. Näkyvä yhteistyömuoto on seuran toiminnan ja valmennuksen kehittäminen yhdessä HIFK:n jääkiekkojaoston kanssa.

Lönnström toteaa, että IFK:ssa yleensä ensin vähän sattuu ja sitten tapahtuu.

- Nyt olemme päässeet siihen vaiheeseen, että joitain asioita alkaa näkyä. Kehitysmatkaa jatketaan sillä asenteella, että jokainen osa-alue halutaan saada paremmaksi, Lönnström huomauttaa.

Lisää uutisia