FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.46 // 22.11.2019

Inter hakee vielä kahdeksaa pelaajaa - "Rakennamme kilpailukykyistä joukkuetta"

Inter hakee vielä kahdeksaa pelaajaa - "Rakennamme kilpailukykyistä joukkuetta"

Timo Furuholm edustaa pitkän linjan jatkuvuutta Interissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin edustusjoukkueen rakentaminen on ylittänyt pelaajasopimusten määrässä mitattuna puolivälin. Kasassa on tähän mennessä 11 vähintään kauden 2020 kattavaa pelaajasopimusta.

Interin ensi vuoden joukkue tulee rakentumaan 18-19 sopimuspelaajasta. Harjoitusrinkiin nostetaan sopimuspelaajien lisäksi entistä enemmän seuran nuoria akatemiapelaajia. Akatemiapelaajista Jan Heinonen, Roope Kantola ja Linus Virkki sekä reservijoukkuueen Yeesser Barbata ja Niklas Rantanen ovat jo aloittaneet harjoittelun edustusjoukkueen kanssa.

Tulevalle kaudelle haetaan näin ollen vielä noin kahdeksaa sopimuspelaajaa.

– Rakennamme joukkuetta viime vuoden peliryhmitykseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että etsimme edelleen toppareita, molemman puolen wing-backeja, keskikentän keskustan pelaajaa sekä vahvistusta myös hyökkäyspäähän, tekninen johtaja Vesa Mäki selventää.

Vuoden 2019 joukkueen pelaajista kahdeksalla on pelaajasopimus Interin kanssa myös tulevalle kaudelle. Sen sijaan aiemmin ilmoitettujen pelaajien lisäksi myös Niko Markkulan ja Mikko Kuninkaan ura jatkuu tulevalla kaudella Interin ulkopuolella. Muiden hopeajoukkueen pelaajien kanssa neuvotellaan vielä vähintään marraskuun ajan.

– Rakennamme ensi kaudeksi täysin kilpailukykyistä joukkuetta. Tähän päästäksemme meidän on kuitenkin oltava entistä tarkempia pelaajavalinnoissamme pelillisten seikkojen lisäksi myös taloudellisesti.

- Neuvottelemme edelleen joidenkin viime kauden joukkueen pelaajien kanssa, mutta meidän on kuitenkin ajateltava kokonaisuutta. Joissakin tapauksissa emme voi luvata pelaajalle esimerkiksi hänen toivomaansa roolia tai palkkaa pysyäksemme uskollisena tavoitteellemme kilpailukykyisestä joukkueesta, Mäki selventää.

Lisää uutisia