FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 15.11.2019

Markku Kanerva Liechtenstein-ottelusta: ”Pitää hyökätä tehokkaasti, olla uhkana”

Markku Kanerva Liechtenstein-ottelusta: ”Pitää hyökätä tehokkaasti, olla uhkana”

Markku Kanerva kehuu Huuhkajien pelaajaringin laajuutta. (Kuva: Juha Tamminen)

Miesten A-maajoukkueen valmistautumisessa historialliseen Liechtenstein-otteluun ainoa päänvaivaa tuottanut asia ovat olleet loukkaantumiset.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva tiedostaa sen, että loukkaantumiset kuuluvat jalkapalloon.

- Lassi Lappalainen loukkasi nilkkaansa. Jere Uronen loukkaantui jo muutama viikko sitten, ja sitten maanantaina tietysti Jollen (Pohjanpalo) loukkaantuminen, ei tämä ideaalitilanne kyllä ole. Olemme tottuneet kuitenkin, että näitä loukkaantumisia on. Kokoonpanosta löytyy kuitenkin leveyttä ja ne ketkä ovat kentällä olleet, ovat hoitaneet hommansa hyvin, Kanerva kertoi Huuhkajien kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa torstaina.

Huuhkajien päävalmentaja korostaa, että maalipaikat pitää käyttää tehokkaasti Liechtenstein-ottelussa.

- Tehokkuus on tärkeää. Pitää hyökätä tehokkaasti, olla uhkana. Kärsivällisyys on myös tärkeää. Meidän pitää olla aggressiivisia kaksinkamppailu tilanteissa.

Kanerva avasi myös sitä, miten Huuhkajien kärsivällisyys pitäisi näkyä kentällä.

- Pelaajat ovat erittäin motivoituneita ja näyttämisen halu on kova. Pitää varoa ylilatautumista, ettei tule typeriä kortteja tai ulosajoja. Ei voida turhautua, jos ei saada heti maaleja luotua. Noudattamalla pelisuunnitelmaa ja olemalla päättäväinen uskon, että maaleja tulee.

Monet pelaajat ovat korostaneet fanien tärkeyttä. Näin tekee myös Kanerva.

- Odotan taas huikeaa kannustusta meidän faneilta ja kaikilta, ketkä ovat paikalla. Meidän fanit ovat olleet iso voimavara meille. Minä ja pelaajat arvostamme sitä, Kanerva kiittelee.

Kanerva on iloinen, että Huuhkajat kiinnostaa niin monia tällä hetkellä.

- Aikamoista säpinää ollut tässä viimeinen kuukausi. Kaikki mediajutut ja kaikki. Se on hieno asia, että olemme tässä asemassa ja meistä ollaan kiinnostuneita.

Lähde: HUU-TV
Lisää uutisia