FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.45 // 11.11.2019

​Ariel "Tuco" Ngueukam palaa SJK:hon - "Tämä sopimus on oikea siirto minulle"

​Ariel "Tuco" Ngueukam palaa SJK:hon - "Tämä sopimus on oikea siirto minulle"

KuPS:n riveissä Suomen mestaruuden kaudella 2019 voittanut hyökkääjä Ariel "Tuco" Ngueukam palaa SJK:hon, jossa vietti kaudet 2015-16. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK on solminut kahden vuoden pelaajasopimuksen Ariel "Tuco" Ngueukamin kanssa.

Hyökkääjä Ariel "Tuco" Ngueukam on solminut SJK:n kanssa kahden vuoden pelaajasopimuksen. Näin ollen SJK:n kanssa Suomen mestaruuden ja Suomen cupin voittanut sekä seurahistorian ensimmäisen europelimaalin tehnyt palaa SJK:n paitaan.

- On mahtava palata Seinäjoelle. Pidän tätä toisena kotinani ja poikanikin on syntynyt täällä. Täältä on hyvät muistot, kaupunki on tuttu ja samoin ihmiset seurassa. Kun lisäksi valmentajana on minulle tuttu mies, niin tiedän, että tämä sopimus on oikea siirto minulle, Tuco sanoo.

30-vuotias ja 188-senttinen kamerunilaishyökkääjä pelasi SJK:ssa kausilla 2015 ja 2016 yhteensä 84 ottelua ja se on hänen urallaan eniten missään seurassa. Hän teki niissä peleissä 18 maalia ja syötti 17, vaikka pelipaikka oli pääosin laidalla. Viime kauden lopussa hän palasi Suomeen KuPS:n paitaan parin ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ja tilille tuli samalla uran toinen Suomen mestaruus.

- Tuco oli aikoinaan isossa roolissa SJK:n menestyksessä. Olen varma, että hän tulee olemaan isossa roolissa joukkueessa myös nyt, kun hän tekee paluun seuraan, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

- Viime kaudella teimme vain 18 maalia, joten hyökkäyspään vahvistaminen on myös tärkeä osa joukkueemme rakennusta, Dorman jatkaa.

SJK:n uutena päävalmentajana aloittava Jani Honkavaara valmensi Tucoa viime syksynä KuPS:ssa. Tuco nousi mestaruuteen päättyneellä loppukaudella joukkueen ykköshyökkääjäksi.

- On iso juttu saada Tuco tänne, sillä muitakin ottajia olisi ollut. Hän on mahtava hankinta meille. Tosi turvallinen valinta ja hän on selkeästi meitä vahvistava pelaaja. Hänen myötään meidän hyökkäysosasto näyttää heti aika hyvältä, sanoo Honkavaara.

- Tucohan on aivan erinomainen joukkuepelaaja. Ei ollut mitään ongelmia saada häntä sulautettua mukaan viime kaudella joukkueeseen kesken kauden. Hän tietää mitä hyvä ilmapiiri kopissa vaatii ja hän tuo siihen oman osansa. Hän on hyväntuulinen kaveri ja vähän semmoinen velmuilija. Sellaisia pelaajia joukkueessa pitää olla ja heitä tarvitaan, Honkavaara kuvailee.

- Olin hieman yllättynyt, miten taktisesti kypsä pelaaja Tuco on. Puhuimme hänen kanssaan kahden kesken paljon prässäämisestä ja hän oli siitä itse kiinnostunut. Hän esitti paljon kysymyksiä, ja vaikka välillä oltiin eri mieltä, niin sitten lopuksi olimme samaa mieltä. Eli hän on taktisesti tosi hyvä. Hän tietää myös, miten hänestä saa parhaan tehon irti. Siitä me puhuimme hänen kanssa paljon. Eli mille alueille hänelle pitää pelata palloa ja missä hän on parhaimmillaan, Honkavaara jatkaa.

- Tuco on mielestäni paras kohdepelaaja mitä Suomen kentillä on. Hän tekee työllään muille paljon tilaa ja keskikentälle aukeaa silloin tiloja. Hän on myös aika hyvä kombinaatiopelaaja. Kun Tuco viime syksynä tuli Kuopioon, Rangel oli siinä vaiheessa meidän ykköshyökkääjänä. Olin kuitenkin tosi positiivisesti yllättynyt mitä kaikkea Tuco pystyi tuomaan meidän peliin. On hieno jatkaa sitä yhteistyötä.

SJK:n joukkue on parhaillaan lomilla ja palaa harjoituksiin taas joulukuun alussa.

Lisää uutisia