AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 2.11.2019

​Lundbergille ja Sjölundille halutaan saada hyvät jäähyväiset sunnuntaina - "Iso hattu päästä"

​Lundbergille ja Sjölundille halutaan saada hyvät jäähyväiset sunnuntaina - "Iso hattu päästä"

Oskari Forsman haluaa Peter Lundbergin ja Daniel Sjölundin saavan arvoisensa jäähyväiset sunnuntaina FC Hongan ja IFK Mariehamnin välisessä eurolopputurnauksen finaalin toisessa osaottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Peter Lundberg ja Daniel Sjölund nähdään sunnuntaina toistaiseksi viimeistä kertaa tositoimissa IFK Mariehamnissa.

Sunnuntai on IFK Mariehamnin riveissä kenties juhlien tai pettymyksen mutta ennen kaikkea jäähyväisten päivä.

FC Honkaa vastaan Tapiolassa pelattava eurolopputurnauksen finaalin toinen osaottelu on viimeinen IFK:n päävalmentajalle Peter Lundbergille sekä joukkueen kapteenille Daniel Sjölundille. Lundberg jättää IFK:n nykyisen sopimuksensa umpeutuessa ja siirtyy 1.1.2020 alkaen U19-poikien maajoukkuevalmentajaksi. Sjölund, jonka pelaaminen on loukkaantumisen takia vielä epävarmaa, puolestaan lopettaa pitkän pelaajauransa.

IFK:n maalivahti Oskari Forsman tietää Lundbergin ja Sjölundin merkityksen Ahvenanmaalle. Lundberg on toiminut "Grönvittin" päävalmentaja neljä vuotta ja toimi sitä ennen joukkueen kakkosvalmentajana. Hän on voittanut IFK:ssa niin Suomen mestaruuden kuin Suomen cupinkin valmentajana.

Sjölund, 36, ilmoitti syksyllä lopettavansa uransa. Täksi kaudeksi kokenut keskikenttämies palasi seuraan 20 vuoden tauon jälkeen yksivuotisella sopimuksella. Sjölund halusi pelata IFK:ssa yhden kauden Veikkausliigaa ennen lopettamistaan.

Suomen A-maajoukkueessa 36 ottelua pelannut ja pitkän uran Ruotsissa tehnyt Sjölund lähti IFK:sta vuonna 1999 ja on pelannut sen jälkeen brittiseurojen Liverpoolin ja West Hamin organisaatioissa sekä Ruotsissa mm. Djurgårdenissa, Brommapojkarnassa, Åtvidabergissä ja IFK Norrköpingissä.

- Hän on arvostettu figuuri täällä paikallisesti. Iso hattu päästä siitä, että minkälaisen päivätyön on tehnyt ahvenanmaalaisen jalkapallon vuoksi, Forsman kertoi viitaten Lundbergiin.

Vuosien saatossa Forsman on nähnyt lopettamistarinoita ja uusien askelien ottamista uralla.

- Totta kai tässä on toisaalta niin paljon kokemusta, että on huomannut bisneksen olevan sellaista, että äijät vaihtuvat. Siinä mielessä nämä molemmat uutiset eivät ole tulleet shokkina. Totta kai tulee muutoksia seuraan, mutta pitää antaa uudelle valmentajalle mahdollisuus.

Ensi kaudella IFK:ta luotsaa ruotsalainen Lukas Syberyjski, jonka sopimus saarelaisseuraan on kaksivuotinen.

Syberyjski, 38, on valmentanut viimeksi IK Frejtä Ruotsin Superettanissa ja toiminut sitä ennen muun muassa Hammarbyn U19-joukkueen ja AIK:n akatemiajoukkueen valmennustiimeissä.

- Se on minusta hyvä tie, että Ruotsista on löydetty valmentaja tänne. Se on kuitenkin iso jalkapallomaa ja hän on ollut hyvissä akatemioissa siellä. Innolla uutta odottaen, mutta totta kai halutaan tehdä mahdollisimman hyvä esitys nyt sunnuntaina näiden kahden herran takia myös, että saadaan heille hyvät jäähyväiset tältä erää, Forsman totesi.


FC Honka – IFK Mariehamn sunnuntaina 3.111. klo 13.00 Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia