AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 24.10.2019

TPS-luotsi Pikkarainen löysi parannettavaakin, mutta "kaikki on auki"

TPS-luotsi Pikkarainen löysi parannettavaakin, mutta "kaikki on auki"

Tommi Pikkarainen löysi parantamisen varaakin. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS ja KPV pelasivat Veikkausliigan karsinnan avauksessa Veritas Stadionilla 0-0-tasapelin ja TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkaraiselle jäi miettimistä.

Sinänsä ottelu ei Pikkaraisen mukaan suuria yllätyksiä tarjonnut.

- Täsmälleen ennakko-odotusten mukaisesti meni se pelin kulku. KPV oli hyvä just siinä, missä me tiedettiin niiden olevan. Alussa näytti, että meille tulee todella pitkä päivä, mutta sen jälkeen saatiin parempi kontrolli.

- Tehtiin alussa laitojen puolustamisen suhteen todella huonoja ratkaisuja ja sitä piti välillä vähän huutaakin kondikseen. Loppupelissä se meni pääsääntöisesti hyvin. Toisella puoliajalla tehtiin niitä samoja huonoja valintoja juuri ennen erotuomarin loukkaantumista ja annettiin muutama maalipaikkakin, Pikkarainen analysoi.

Pikkarainen korosti samalla sitä, että parantamisen varaa jäi vielä melkoisestikin. Eväitä olisi ollut torstainakin ollut enempään.

- Noista lähdöistä, mitä me hyökkäyksiin saatiin, olisi pitänyt luoda enemmän maalipaikkoja. KPV:n parhaat paikat tuli siitä, kun saatiin riisto ja päästiin hyökkäämään, mutta sitten sössittiin. Meillä oli tavattoman huonoja palloja linjan taakse. Tuntuu, että ne vastahyökkäyksien vastahyökkäykset aiheuttivat puolin ja toisin ne kaikkein vaarallisimmat tilanteet.

- Kaikki on auki, mukava lähteä viikonloppuna Pohjanmaalle ja katsoa, kumpi hoitaa toisen, Pikkarainen summasi.


Joukkueet kohtaavat toisessa ja ratkaisevassa osaottelussa sunnuntaina. Ottelun pelipaikka vahvistuu perjantaina.

Lisää uutisia