FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.41 // 19.10.2019

Rive Kanervalta onnittelut KuPS:lle: "Ansaittu mestaruus"

Rive Kanervalta onnittelut KuPS:lle: "Ansaittu mestaruus"

Päävalmentaja antoi kehuja niin KuPS:lle kuin Interillekin. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien päävalmentaja Markku "Rive" Kanerva onnittelee tuoretta Suomen mestaria, KuPS:aa.

Onnittelut menevät myös hopeamitalistille, FC Interille.

- Todella jännittävä ja mielenkiintoinen kausi sai arvoisensa päätöksen. Jättiyleisön edessä ratkaistiin Suomen mestaruus kahden erinomaisen joukkueen välillä. KuPS oli vähän edellä, mutta sen verran, että mestaruus oli ansaittu, Kanerva sanoo.

- Pytty menee oikeaan osoitteeseen. Kuopiossa on odotettu tätä vuosia ja toivon mukaan juhlat ovat sen mukaiset. Itseäni miellyttää myös se, että entinen pelaajani Viikingeistä, Jani Honkavaara, luotsasi KuPS:n kultaan. On ollut ilo seurata "Honsun" uraa pelaajasta mestarivalmentajaksi.

Kanerva haluaa myös kiittää Interiä huippukaudesta.

- Inter oli viihdyttävä ja hyökkäävä, kuten on totuttu. Valmennus sai pelin tasapainoon ja se vei joukkueen mestaruuden kynnykselle. Uskoisin, että Turussakin parin päivän jälkeen tullaan siihen tulokseen, että kausi oli menestys.

Markku Kanerva myös muistuttaa, ettei kausi ole vielä ohi, vaikka mitalit jaettiin.

- Uusi systeemi oli menestys avauskaudella. Jännitys säilyi loppuun asti. Vielä tämänkin jälkeen on pelattavaa, sillä uudet europudotuspelit takaavat lisäjännitystä. Myös Veikkausliigakarsinnoissa tullaan varmasti näkemään loistavaa taistelua.

- Omalla tavallaan loppukausi on tarjonnut, ja tulee tarjoamaan, useampiakin "cup-finaaleita". Draamaa riittää, Kanerva arvioi.

Lisää uutisia