FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.39 // 2.10.2019

Sunnuntain HJK-Inter on hiilineutraali jalkapallo-ottelu

Sunnuntain HJK-Inter on hiilineutraali jalkapallo-ottelu

HJK ja Inter pelaavat hiilineutraalin ottelun. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja energiayhtiö Loiste kannustavat kaikkia urheilun ystäviä ympäristöystävällisiin tekoihin järjestämällä hiilineutraalin Veikkausliiga-ottelun. HJK–FC Inter pelataan sunnuntaina 6.10. Helsingin Telia 5G Arenalla Helsingissä, ja siitä syntyvät päästöt kompensoidaan kokonaan.

HJK haluaa kannustaa yleisöä saapumaan otteluun jalkaisin, polkupyörillä tai julkisilla liikennevälineillä.

Yhdestä HJK:n kotiottelusta syntyy noin 9,6 tonnin hiilidioksidipäästöt, selviää CO2Esto Oy:n tekemästä laskelmasta. Noin puolet päästöistä syntyy ruoasta ja juomasta, reilu kolmannes yleisön ja vierasjoukkueen matkoista sekä loput noin 15 prosenttia energiankulutuksesta, jätehuollosta ja materiaaleista.

Helsingin Jalkapalloklubi ja energiayhtiö Loiste kompensoivat ensi sunnuntaina pelattavan HJK–FC Inter-ottelun hiilidioksidipäästöt kokonaisuudessaan. Päästöt hyvitetään päästökaupan kautta CO2Eston toimesta. Yleisöä kannustetaan saapumaan otteluun jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Paikan päällä Telia 5G Arenalla on ilmastoseinä, johon katsojat voivat kirjoittaa omia ilmastolupauksiaan.

– Myös meillä on velvollisuus näyttää esimerkkiä. Ilmastonmuutoksen vastainen työ vaatii tekoja meiltä kaikilta, ja järjestämällä hiilineutraalin pelin haluamme kannustaa kannattajiamme, muita liigajoukkueita ja kaikkia urheilun ystäviä tekemään ympäristöystävällisiä valintoja. Osana ympäristövastuuohjelmaamme me HJK:ssa teemme toimenpiteitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Seuraamme esimerkiksi reaaliajassa sähkön ja lämmön kulutusta kentillä ja hallissa, ja pyrimme mahdollisimman vähäiseen hukkakulutukseen, HJK Helsingin toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoo seuran sivuilla.

Lisää aiheesta löytyy HJK:n verkkosivuilta.


HJK-FC Inter Telia 5G Areenalla sunnuntaina 6.10. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.


Lisää uutisia