AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 20.9.2019

Ennakko: KPV-RoPS

Ennakko: KPV-RoPS

KPV ja RoPS kohtaavat lauantaina Kokkolan Keskuskentällä.

KPV on hävinnyt kolme edellistä otteluaan ja pudonnut Veikkausliigassa jumboksi. RoPS on kokkolalaisista jo kahdeksan pisteen päässä.

- Ennen kaikkea ajattelen niin, että joukkueena saisimme sellaisen hyvän, ehjän 90-minuutin kokonaisuuden pelin jokaisella osa-alueella, KPV:n päävalmentaja Jani Uotinen miettii KPV TV:n haastattelussa.

- Se koskee sekä puolustamista että hyökkäämistä. Se koskee myös sitä mikä on ollut meidän vahvuutemme. Eli jos puolustamme hyvin, niin saamme riistoja ja pääsemme tilanteenvaihtojen kautta hyökkäämään. Eipä yksi erikoistilannemaalikaan pahitteeksi olisi, Uotinen puntaroi.

Uotisen mukaan lauantain vastustaja RoPS on hyvä pallollinen joukkue.

- He pystyvät pitämään palloa hyvin ja tekemään pidempiä hyökkäyksiä. Heillä on ainakin ollut pallonhallintaan perustuva pelitapa, Uotinen pohtii.

RoPS ja KPV kohtasivat edellisen kerran keskikesällä ikimuistoisessa Yöttömän Yön ottelussa. Ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen, mutta pelillisesti suurin puheenaihe oli Taye Taiwon aiheeton ulosajo jo puolen tunnin kohdalla.

RoPS kärsi edellisessä ottelussaan murheellisen 3-0 vierastappion FC Lahdelle. Pelissä oli mukana epäonneakin, mutta valmentaja Pasi Tuutti ei tulosta selitellyt. Pettymys käsiteltiin välittömästi ottelun päätteeksi ja tällä viikolla on keskitytty omiin kehityskohteisiin.

- Olemme laittaneet kuosiin niitä asioita, joissa epäonnistuimme leveällä rintamalla niin valmennuksessa kuin pelaajien osalta, Tuutti sanoo rehellisesti RoPS:n verkkosivuilla.

Lauantaina Tuutti haluaa nähdä niitä asioita, joissa oma joukkue jäi FC Lahtea vastaan telineisiin.

- Haluamme olla edelleen se joukkue, jolla on korkeampi tunnetaso, ja joka on valmiimpi puolustamaan sekä riistämään palloja. Peruutteluvaihdetta emme ole harjoitelleet yhtään.

Kuluvalla viikolla RoPS on valmistautunut Kokkolan jo todennäköisesti hiukan syyskuntoiseen luonnonnurmeen harjoittelemalla Susivoudin kentällä. RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Kalle Katz sekä Sergio Llamas. Vielä perjantain perusteella Aleksandr Kokon pelaaminen on epävarmaa.


KPV-RoPS lauantaina 21.9. klo 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KPV TV, RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia