vko.35 // 8.9.2019

Hradeckyn huippupeli ei riittänyt - Italia raapi Huuhkajista niukan voiton

Huuhkajat koki sunnuntaina 1-2-tappion Italialle Tampereella pelatussa EM-karsintaottelussa. Lukemat olisivat voineet olla Italian eduksi paljon suuremmatkin ilman Lukas Hradeckyn huipputorjuntoja. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajat hävisi sunnuntai-illan EM-karsintaottelunsa Tampereella Euroopan mahtimaalle Italialle. Saapasmaa otti Ratinan stadionilla 2-1-voiton ja vankisti asemiaan J-lohkon kärjessä.

Ottelun avausmaali syntyi 59. minuutilla. Takatolpalle vapaaksi unohdettu Italian Ciro Immobile pääsi puskemaan pallon kohti maalia, eikä Suomen maalivahti ja kapteeni Lukas Hradecky voinut muuta kuin katsella pallon painumista verkkoon. Peliväline painui rysään ylähirren kautta.

Suomi sai toivio 70. minuutilla, kun Teemu Pukki ajoi röyhkeästi pallon kanssa rangaistusalueen sisään. Pukki kaadettiin ja tilanteesta tuomittiin rangaituspotku, jonka kotkalainen ampui itse. Kylmä sijoitus keskelle maalia tasoitti lukemiksi 1-1.

Myös ottelun kolmas ja viimeinen maali syntyi 11 metristä. Tällä kertaa pilkku tuli Suomen päähän, kun Sauli Väisäsen katsottiin blokanneen laukauksen käsillään.

Italian voittomaalin pääsi ampumaan Jorginho. Chelsean keskikenttämies ampui oikeaan nurkkaan, jonne myös Hradecky aavisti. "Luke" ei kuitenkaan päässyt käsiksi palloon, joka lipui tolpan juureen.

Italia vankisti voitolla asemiaan J-lohkon kärjessä. Se on voittanut kaikki kuusi karsintaotteluaan. Suomi jatkaa lohkossa toisena kuusi pistettä Italiaa vähemmän keränneenä. Huuhkajien molemmat tappiot ovat tulleet juuri Italialle.

Seuraavan kerran Suomi pelaa EM-karsintapelin kotonaan 15.10., kun Armenia saapuu vieraaksi Turkuun. Sitä ennen edessä on vierasreissu Bosnia-Hertsegovinan luo 12.10.