FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.35 // 7.9.2019

​Malinen myönsi, että onneakin oli mukana - "Pelattiin suurella suomalaisella sydämellä"

​Malinen myönsi, että onneakin oli mukana - "Pelattiin suurella suomalaisella sydämellä"

Juha Malinen ylisti joukkueensa asennetta perjantain Ukraina-ottelun jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue otti perjantaina upean voiton Ukrainasta EM-karsintojen avausottelussaan.

Suomi kukisti Ukrainan vieraissa 2-0 Benjamin Källmanin ja Onni Valakarin maaleilla.

Joukkueen päävalmentaja Juha Malinen oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen kovan isäntäjoukkueen kaatamiseen ja hyvään karsintastarttiin.

- Pelasimme tänään sinnikkään ja sisukkaan EM-karsintalohkon avauspelin. Vastustaja oli erinomaisen kova, mutta - täytyy olla rehellinen - osittain onnella mutta suurella suomalaisella sydämellä pelattiin ja haluttiin noudattaa sitä kaavaa, mitä isommat Huuhkajat ovat tehneet, Malinen sanoi perjantain ottelun jälkeen.

Ottelun alku oli vahvasti Ukrainan hallintaa. Malisen mukaan Suomen ongelmat eivät johtuneet pelaajien hermostuneisuudesta.

- Ei se ollut jännityksestä kiinni, mutta olimme lukeneet aika paljon vastustajan pelaamisesta. Se oli kutakuinkin sitä, mutta siinä oli pieni ryhmityseroavaisuus siihen, mihin ollaan valmistauduttu. Siinä oli pientä epäselvyyttä.

- Puolustuskuviomme jakautui kolmeen asiaan, elikkä pakotetaan vastustaja pitkään, seuraava vaihe on sitten prässääminen ja matala blokki. Näiden erot jäivät vielä odottamaan. Muutaman kerran pystyttiin pakottamaan ylhäältä, mutta sitten se prässivaihe tuli liian löysäksi ja sitten olemme yhtäkkiä matalassa blokissa.

Malinen pyrki muuttamaan matalaa blokkia jo avausjaksolla, mutta se ei täysin toiminut. Asia saatiin haltuun paremmin tauolla.

Toisella jaksolla peli näytti huomattavasti tasaisemmalta. Muutokset sekä maalivahti William Jääskeläisen huippupeli johtivat maalien myötä Suomen fantastiseen voittoon.

U21-maajoukkue pelaa seuraavan kerran EM-karsintoja tiistaina 10.9. Oulussa, kun vieraaksi saapuu Pohjois-Irlanti. Raatinan stadionilla pelattava taisto näkyy klo 19 alkaen VeikkausTV:stä.

Lähde: Huuhkaja-tv
vko.48 // 6.12.2019
vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia