FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.34 // 27.8.2019

​KuPS löytänyt taas hurjan syysvireen: "Olemme syksyllä jälleen vahvoja"

​KuPS löytänyt taas hurjan syysvireen: "Olemme syksyllä jälleen vahvoja"

Kuva: Juha Tamminen

KuPS sai aikaan hurjan loppukirin viime kaudella ja sijoittui kolmanneksi. Myös kaudella 2019 Kuopiossa peli on parantunut huimasti kauden vanhetessa.

KuPS:n alkukausi oli heikko. Suomen Cup meni alle odotusten ja ensimmäinen voitto Veikkausliigassa irtosi vasta viidennellä kierroksella.

- Tänä vuonna meillä oli paljon loukkaantumisia viiden ensimmäisen kuukauden aikana. Talvella me emme päässeet harjoittelemaan kunnolla huonojen olosuhteiden takia ja Suomen cupissa jouduimme reissaamaan jokaiseen otteluun vieraskentille. Talvikausi olisi voinut mennä paremmin, nyt me olemme löytäneet parannuksen tilanteeseen. Nyt tilanne on hyvä ja uskon että me olemme syksyllä jälleen vahvoja samalla tavalla kuin edellisinä vuosina, KuPS:n valmennustiimin Luis Anula toteaa.

Anula työskentelee nyt kolmatta vuottaan kuopiolaisseuran palveluksessa keskeisessä roolissa joukkueen valmennusryhmän jäsenenä. Anula saapui Suomeen 2016 tehden ensin töitä neljän kuukauden ajan vantaalaisessa Legirus Interissä. Hän siirtyi tämän jälkeen Kuopioon ja on tehnyt seurassa erinomaista työtä marraskuusta 2016 lähtien. Anula on suorittanut kotimaassaan Espanjassa kaksi tutkintoa (Sport Science ja Master degree of Football fitness coach). Jälkimmäinen on korkein tutkinto, jonka Espanjassa voi suorittaa kyseisellä alalla. Hän on päässyt työskentelemään Kuopiossa toivomallaan tavalla ja viihtyy erinomaisesti seurassa ja kaupungissa.

- Meillä on joukkueessamme paljon laatua. Meillä on paljon hyviä ja kokeneita pelaajia sekä nuoria lupaavia pelaajia. Joukkueessa on hyvä tasapaino ja monet pelaajat haluavat edetä omalla urallaan eteenpäin. Pelin parantuminen on yhteydessä joukkueen filosofiaan. Joskus tehdään kovasti töitä eikä se tuo mitään tuloksia, joskus se tuo. Täällä on tuonut ja on hienoa nähdä, että me olemme sarjan kärkipäässä vuodesta toiseen, Anula iloitsee.

SJK-KuPS OmaSp Stadionilla lauantaina 31.8. klo 16. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia