FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 14.8.2019

​HIFK:n joukkue loppukaudeksi kasassa - "Ollaan erittäin tyytyväisiä"

​HIFK:n joukkue loppukaudeksi kasassa - "Ollaan erittäin tyytyväisiä"

HIFK:n loppukauden joukkue on nyt kasassa.

Suomen siirtoikkuna meni viime perjantaina kiinni ja Robert Kakeeton hankinnan myötä HIFK:n loppukauden joukkue on nyt valmiina.

– Ollaan erittäin tyytyväisiä siihen, miten joukkue on rakentunut. Tavoitteena on ollut lisätä pitkäjänteisyyttä ja se on myös näkynyt siinä, että olemme nyt aina tavoitelleet pidempiä sopimuksia, kertoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Joukkueeseen on tullut siirtoikkunan aikana kuusi uutta pelaajaa, nimittäin puolustaja Macario Hing-Glover, keskikenttäpelaaja Robert Kakeeto, hyökkääjä Thais Damgard Nielsen, maalivahti Martti Puolakainen, keskikenttäpelaaja Jabar Sharza sekä hyökkääjä Sakari Tukiainen.

– Joukkueeseen tulleet pelaajat ovat päässeet hyvin joukkueeseen sisään ja ovat tässä vaiheessa ehtineet olla jo yli kuukauden joukkueessa. Olemme tyytyväisiä siihen, että saimme sellaisia pelaajia joita tarvitsimme ja haimme, sekä heidän tähän menneisiin suorituksiin.

Myös joukkueen kippari Hannu Patronen on ollut tyytyväinen uusiin pelaajin, jotka ovat olleet hänen mielestään ammattimaisia ja tärkeitä lisiä joukkueseen.

– Osa joukkueesta on tietenkin vaihtunut, ja vaihtuvuus kesken kauden kuuluu tähän lajiin. Runko on kumminkin pysynyt kasassa ja siirtoikkunan aikana olemme vain vahvistunut joukkueena. Joukkuehenki on tosi hyvä ja sen varmasti huomasi viime ottelusta, kun nousimme puoliajalla 0-2-asemasta 3-2-voittoon, Patronen sanoi.

Yksi kesän tavoitteista urheilutoimenjohtajalle on myös päästä eteenpäin ensi kauden suunnitelmien kanssa, ja tällä hetkellä myös ensi kauden joukkueen rakentaminen on jo käynnissä.

– Tulevan kauden rakentaminen on käynnissä. Vaikka toki on vielä paljon pelaamatta tästä kaudesta, niin olemme seurassa päättäneet, että meidän pitää tehdä enemmän pitkäjänteistä työtä, jos haluamme olla oikeasti mukana taistelemassa sarjataulukon korkeimmista sijoista. Voin paljastaa, että ollaan päivittäisessä toiminnassa ja joukkueen kokoamisessa aikataulussa ensi vuotta ajatellen.

Monien pelaajien kanssa on käyty jatkoneuvotteluita, ja osa niistä ovat menneet maaliin. Kesän aikana IFK on ilmoittanut käyttävänsä Jani Bäckmanin, Jukka Halmeen, Tino Palmaston, Nikolas Sairan sekä Riku Selanderin sopimuksissa olevat optiot, sekä tehnyt jatkosopimukset Erikson Carlosin, Hassan Sesayn ja Torón kanssa. Kaikki nämä kahdeksan pelaajaa ovat Tähtirinnoissa vähintään kauden 2020 loppuun asti.

– Usean pelaajan ja koko valmennustiimin kanssa käydään vielä sopimusneuvotteluja tulevista vuosista. Joukkueessa on vahva usko oman tekemiseen, ja uskon että alkukauden hyvät otteet ovat vielä vahvistaneet sitä. Lisäksi on pystynyt huomaamaan, että myös suomalaisten nuorten pelaajien kiinnostus meitä kohtaan on lisääntynyt.

Siirtoikkunan aikana HIFK on myös joutunut sanomaan kiitoksensa neljälle pelaajalle. Puolustaja Silver Grauberg, keskikenttäpelaaja Fernando "Nando" Cózar Torres, hyökkääjä Mauro Severino sekä puolustaja Tobias Vibe ovat siirtyneet uusiin haasteisiin. Julkisuudessa esiintyneiden virheellisten tietojen korjaamiseksi seura haluaa vielä todeta, että Jakob Dunsbyn sopimustilanteessa ei ole tapahtunut muutosta, ja hänen lainasopimuksensa on voimassa vuoden loppuun.

vko.49 // 12.12.2019
Lisää uutisia