AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 7.8.2019

Ilveksen Janne Saksela: ”Haluan voittaa mestaruuden”

Ilveksen Janne Saksela: ”Haluan voittaa mestaruuden”

Janne Saksela sai lentävän lähdön Ilveksessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilvekseen elokuun alussa siirtynyt Janne Saksela on saavuttanut RoPSissa Veikkausliigan hopeaa kaudella 2015. Nyt hän halajaa sen kaikista kirkkaimman jalometallin itselleen.

Pari edellistä kautta Hollannissa Sparta Rotterdamin organisaatiossa pelanneen Sakselan uraa kansainvälisillä kentillä hidastivat pahat loukkaantumiset. Siksi hän päättikin palata takaisin Suomeen hakemaan uutta nostetta uralleen.

- Jarkko Wiss oli iso tekijä siihen, miksi tulin Ilvekseen. Olen myös iloinen, että hän teki jatkosopimuksen, laituri paljasti.

Myös ulkomailla oli kiinnostusta, mutta tarjoukset eivät olleet riittävän houkuttelevia.

- Ne olivat kauempaa, eikä tarpeeksi hyviä, että olisin ollut kiinnostunut.

Saksela debytoi Ilveksessä viime kierroksella RoPSia vastaan. Sitä aikaisemmat ottelut hän pelasi keväällä, joten pelituntumaa ei juuri ollut.

- Kesäloma ehti venyä aika pitkäksi, eikä tossa keväällä tullut alle montaa peliä. Nyt oli nasta päästä taas pelaamaan. Kroppa on kunnossa, mutta pelikuntoa tarvitaan Saksela kertoi.

Oikean laitapuolustajan paikan kesken pelin napanneen Sakselan debyytti oli vahva. Ensin hän syötti Lauri Ala-Myllymäen maalin, jonka jälkeen hän hankki tupsukorville rangaistuspotkun.

- Sain ohjeet, että nouse paljon, hyökkää ja laita palloa maalille. Saimmekin yhden häkin tehtyä heti alkuun, Saksela iloitsi.

Ilves jäi kuitenkin ottelussa tasapeliin. Siitä huolimatta joukkue jatkaa edelleen vankasti mestaruustaistelussa mukana.

Saksela voitti RoPSissa hopeaa kaudella 2015. Se kuitenkin tuntui hieman happamalta, koska SJK vei mestaruuden nenän edestä vain yhden pisteen erolla.

- Se oli pettymys. Toivottavasti nyt pääsemme nostamaan kannua. Yritän parhaani mukaan auttaa joukkuetta.

- Haluan voittaa mestaruuden. Ei pidä olla mitään muuta tavoitetta, Saksela alleviivaa.


IFK Mariehamn-Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 11.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa ja Futiskierros-lähetyksessä JIMiltä.

Lisää uutisia