AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 26.7.2019

KuPS:n Jani Honkavaara: "Oli vaikea peli vaikeissa olosuhteissa"

KuPS:n Jani Honkavaara: "Oli vaikea peli vaikeissa olosuhteissa"

Honkavaara haluaa nähdä kotikentällä parempaa hyökkäyspeliä. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS taipui torstaina Legia Varsovalle niukasti 0-1 Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen avausosassa Puolassa. Kuopiolaisten päävalmentaja Jani Honkavaara oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen puolustuspeliin, mutta hyökkäykseen jäi parannettavaa.

Legia Varsova teki ottelun ainoan maalin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Mateusz Wieteska puski kotijoukkueen johtoon. Heikosta startista huolimatta KuPS paransi ottelun mittaan, ja se pystyi pitämään Legian pois paraatipaikoilta.

- Peli oli vaikea vaikeissa olosuhteissa. Olen tyytyväinen joukkueeseen, koska puolustimme erittäin hyvin varsinkin tokalla puoliajalla, Honkavaara kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Legialla oli vahva ja tiivis ryhmitys, joka johti siihen, että jouduimme puolustamaan hyvin syvältä. Emme saaneet luotua maalipaikkoja, koska vastahyökkäykset eivät olleet tarpeeksi teräviä, Honkavaara jatkoi.

Parannettavaa kuitenkin jäi, jos KuPS haluaa jatkoon. Sen pitää tehdä kotikentällään kaksi maalia ja jättää Legia nollille. Se ei ole helppo tehtävä.

- Meidän täytyy parantaa hyökkäyspeliämme paljon. Kokonaisuutena peli tulee kuitenkin olemaan helpompi kotona, Honkavaara uskoo.


KPV-KuPS Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 28.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa ja Futiskierroslähetyksestä JIMiltä.

Lisää uutisia