AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 24.7.2019

RoPS:n luottopuolustaja: "Jos pysyy nolla omissa, se on automaattinen piste"

RoPS:n luottopuolustaja: "Jos pysyy nolla omissa, se on automaattinen piste"

Juho Hyvärisen tavoitteet ovat ulkomailla. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n kausi on ollut hankala, mutta sunnuntaina on heillä taas uusi mahdollisuus ottaa tärkeitä pisteitä. FC Inter saapuu tuolloin napapiirille. Juho Hyvärinen uskoo vahvaan puolustuspeliin ja tietää, että oman maalin suojeleminen johtaa pisteisiin.

RoPS:lla on ollut suuria ongelmia hyökkäyspelissään, sillä joukkueella on vähiten maaleja Veikkausliigassa. Juho Hyvärinen kertoo tämän tietenkin olevan suuri ongelma, mutta hän muistuttaa, että siihen ei pidä liikaa takertua. Hän kertoo RoPS:n pelin perustuvan vahvaan puolustuspeliin.

- Puolustuspelin kautta lähdemme aina. Jos pysyy nolla omissa, se on automaattinen piste, Hyvärinen muistuttaa.

Hyvärinen ei ole tyytyväinen RoPS:n tämänhetkiseen tilanteeseen Veikkausliigassa. Hän kertoo, että nyt tulee tärkeitä pelejä ja niistä pitää poimia pisteet.

- Loppusarja perustuu pisteisiin ja niitä pitää nyt hankkia. Mikä parempaa, kun lähteä sunnuntaina hakemaan niitä kotiyleisön edestä, Hyvärinen kertoo.

RoPS vaihtoi valmentajaansa kesken kauden, kun Toni Koskela siirtyi HJK:hon ja hänen paikkansa käskyttäjänä otti Pasi Tuutti. Hyvärinen onkin ollut erittäin tyytyväinen uuden päävalmentajan työhön. Hän kertoo, että Tuutti on hyvin ihmisläheinen ja hän tykkää keskustella asioista pelaajien kanssa.

- Pasia pystyy aina mennä vetämään hihasta, jos tarvitsee neuvoa tai apua jossakin asiassa.

U21-maajoukkueenkin laitapakin kausi ei ole ollut helpoin, kuten ei koko joukkueen. Hän on kuitenkin huomannut kehitystä omassa pelissään. Niin ovat huomanneet myös seurat Suomen ulkopuolella, nimittäin ulkomaalaiset seurat ovat osoittaneet kiinnostusta.

- Minulle on tullut vastaan mielenkiintoa herättäviä mahdollisuuksia ja ulkomaat ovat tämän hetkinen tavoitteeni, Hyvärinen kertoo kuitenkaan paljastamatta enempää.


RoPS-FC Inter Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 28.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia