FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2019

Tanskalaislaituri vahvistamaan HIFK:ta - "Tavoitteeni on lyödä läpi tällä kaudella"

Tanskalaislaituri vahvistamaan HIFK:ta - "Tavoitteeni on lyödä läpi tällä kaudella"

Helsingin IFK on tehnyt kauden loppuun asti kattavan lainasopimuksen tanskalaisen Thais Damgaardin kanssa.

19-vuotias Damgaard on edustanut koko uransa Vejle Boldklubia, pelaten ykkösjoukkueessa sekä U19-joukkueessa yhteensä 48 kertaa. Näissä otteluissa hän on tehnyt 15 maalia ja antanut 14 maalisyöttöä.

– Aloitin jalkapallon viisivuotiaana. Pelasin ensiksi AC Horsensin junioreissa, mistä matka jatkui Velje BK:hon viisitoistavuotiaana. Ammattilaissopimuksen saaminen Veljeen on yksi parhaita muistoja jalkapallossa. Myös debyyttini on jotain mitä tulen aina muistamaan, Damgaard kertoo taustastaan.

Kentällä vasenjalkainen laituri kuvailee itseään aggressiivisena laiturina, joka omaa hyvän laukauksen.

– Olen kentällä hieman aggressiivinen. Tykkään olla näytillä kun pelaan, mutta kentän ulkopuolella olen rauhallinen ja helposti lähestyttävä. Olen hyvä maalintekijä, ja olen taitava 1v1-tilanteissa. Tykkään haastaa vastustajan puolustusta ja sitä kautta hakea joko syöttöä kaverille, tai itselleni maalipaikkaa.

Damgaardilla on selvät tavoitteet

– Omat tavoitteeni tälle kaudelle on lyödä itseni läpi ja olla vakituinen kasvo avauskokoonpanossa, ja tietenkin haluan tehdä niin paljon maaleja ja maalisyöttöjä kuin vain mahdollista.

Veikkausliiga on vielä nuorelle tanskalaiselle tuntematon sarja, mutta nyt hänellä on mahdollisuus tutustua sarjaan paremmin.

– En tiedä Veikkausliigasta paljon muuta kuin että se on todella fyysinen liiga. Odotan innolla että pääsen pelaamaan tätä sarjaa, Damgaard toteaa.

vko.48 // 6.12.2019
vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia