FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.28 // 21.7.2019

"Halu kuuden joukkoon on kova" - RoPS keskittyy nyt Veikkausliigaan

"Halu kuuden joukkoon on kova" - RoPS keskittyy nyt Veikkausliigaan

RoPS tähyää kohti Mestaruussarjaa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS:n eurotaival päättyi torstaina ja nyt fokus on jo kokonaan sunnuntain Veikkausliigan vierasottelussa HIFK:ta vastaan.

Napapiirillä Eurooppaliigan karsintaottelut ovat luonnollisestikin olleet viimeiset puolitoistaviikkoa suurimman huomion kohteena. RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti ei kuitenkaan usko, että se olisi häirinnyt varsinaiseen leipätyöhön eli Veikkausliigaan keskittymistä.

Päinvastoin Aberdeen-ottelupari korosti sitä vaatimustasoa, johon Veikkausliigassakin tulisi pyrkiä.

- Pelaajat ovat keskusteluissa osanneet hienosti nimetä niitä konkreettisia asioita, jotka viimeiset puolitoista viikkoa ovat olleet eri tavalla, ja mitkä asiat meidän täytyy säilyttää, jotta sama tekeminen siirtyisi myös Veikkausliigaan, Tuutti sanoo.

- Halu ylempään loppusarjaan on kova, Tuutti viittaa kuuden joukkueen Mestaruussarjaan.

RoPS:n huominen vastustaja Helsingin IFK taistelee tällä hetkellä samoista sijoituksista ja samoista tärkeistä pisteistä RoPS:n kanssa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Napapiirillä, jolloin RoPS oli vahvempi loppunumeroin 1-0. Sen pelin jälkeen HIFK on vahvistunut kahdella hankinnalla. Punapaitoihin on siirtynyt Napapiirilläkin tuttu hyökkääjä Sakari Tukiainen sekä puolustaja Macario Hing-Glover. Tuutti ei kuitenkaan usko, että helsinkiläisten päävalmentaja Tor Thodesen suuremmin muuttaisi lähestymistapaansa.

- Tuskin valmentaja myy omaa identiteettiään muutamista pelaajista. Avauskokoonpano voi vaihtua, mutta en usko, että se muuttaa paljoakaan sitä miten HIFK haluaa edetä tai pelata, Tuutti arvelee.

- Ja kyllä mekin luotamme omaan peli-identiteettiin. Lukuun ottamatta Maarianhamina-ottelua olemme parantaneet joka pelissä Haluamme jatkossakin kontrolloida peliä pallon kanssa.


HIFK-RoPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 21.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia