FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.28 // 19.7.2019

SJK-maalivahti Mihkel Aksalulle jäi hyvät muistot juhlaottelustaan

SJK-maalivahti Mihkel Aksalulle jäi hyvät muistot juhlaottelustaan

Mihkel Aksalu on SJK:n seuraikoneita. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kaatoi viime viikonloppuna VPS:n niukasti 1-0 ja ainakin yhdelle seuralegendalle voitto merkitsi tavanomaista enemmän.

Viime ottelun lopussa SJK teki ensin johtomaalin aivan loppuhetkillä, mutta 200. ottelunsa SJK:ssa pelannut maalivahti Mihkel Aksalu joutui vielä sen jälkeen kertaalleen tekemään huippupelastuksen.

- Me tiesimme VPS-pelistä, että se voi mennä vaikeaksi ja että esimerkiksi Steven Morrissey on semmoinen pelaaja, joka voi ihan lopussa vielä ratkaista. Mutta meilläkin on Denys Oliinyk, joka voi ratkaista otteluita. Ja sitten kun hän teki sen maalin lopussa, tuuletin ja juhlin maalia hetken.

- Mutta viime aikoina ja vuosina olen koittanut ottaa vähän rauhallisemmin, kun me teemme maalin. Olin ihan varma, että heillä voi olla vielä yksi paikka sen jälkeen ja silloin tulee kaikkien olla keskittyneinä ja omilla paikoillaan. Ja niin kävi viime pelissä, että VPS:n Juho Lähde sai vielä lopussa paikan ja minun onnekseni hän oli sen verran kaukana, että sain torjuttua sen. Huonona päivänä se olisi voinut mennä sisään, kertailee SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu edellisen ottelun loppuhetkiä.

Iso torjunta ja samalla myös isoja muistoja. Jo Ykkösessä SJK-maalilla torjunut Viron maajoukkuemaalivahti nostaakin VPS-ottelun omaan kastiinsa.

- Jos se olisi mennyt sisään, ei tuo 200. peli olisi ollut minulle niin hyvä muisto kuin se on nyt. Sanotaanko näin, että kyllä tämä on nyt minun paras muistoni kaikista Vepsu-peleistä. Nollapeli kotona ja voitto, joten tämä on kyllä todella hyvä muisto, jatkaa Aksalu.


KPV-SJK Kokkolan Keskuskentällä lauantaina 20.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia