FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 7.7.2019

​HJK:n nuorelle hyökkääjälle tulee tukea - ketsuppipullon uskotaan aukeavan

​HJK:n nuorelle hyökkääjälle tulee tukea - ketsuppipullon uskotaan aukeavan

Eetu Vertainen (kesk.) ei ole vielä tehnyt maaliakaan tämän kauden Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Eetu Vertainen ei ole vielä tehnyt maaliakaan tämän kauden Veikkausliigassa. Ilari Äijälä uskoo HJK:n nuoren kärjen maalittoman putken katkeavan aikanaan.

Veikkausliigan hallitsevan mestarin HJK:n 20-vuotias hyökkääjä Eetu Vertainen pelaa toistaiseksi kuivaa kautta. Klubin taitava ja vahva kärkimies ei ole vielä tehnyt maaliakaan, vaikka on pelannut 943 minuuttia 16 sarjaottelussa.

FC Hongan paidassa uransa kauteen 2017 lopettanut HJK:n kasvatti Ilari Äijälä uskoo, että Vertaisen ikävä putki katkeaa jossain vaiheessa. Äijälä toimi kesällä 2018 alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisojen lähettiläänä, joten Vertainen on Äijälälle tuttu pelaaja. Vertainen kuului Minihuuhkajien luottopelaajiin Pohjanmaalla pelatussa EM-turnauksessa.

- Voimia Eetulle, jos kuuntelet. Kyllä se sieltä tulee. Kaikki niin sanotut putket loppuvat aikanaan, vaikka ne olisivat huonojakin, Äijälä sanoi Suplan Veikkausliiga ja Naisten Liiga -podcastissa.

Äijälä muistutti, että maalinteko on hyökkääjälle pitkälti itseluottamuskysymys.

- Ne (asiat) ovat niin pienestä kiinni. Futis on sellainen laji, että joskus se pomppii ja joskus ei. On tärkeää, että se fokus pysyy siinä tekemisessä ja sellainen, että nauttii siitä lajista. Sekin on yksi tekijä. Kun rakastat sitä lajia, niin myös rakastat treeneihin menemistä ja sitä harjoittelua.

- Sitten kun alkaa uralla tulla niitä päiviä enemmän, että on vaikea lähteä sinne treeneihin tai tuntuu, että on vähän liikaa kaikkea eikä nauti siitä enää oikein niin paljon, niin on hyvä miettiä jotain muuta.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 20.7. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia