FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.25 // 27.6.2019

Päävalmentajan tehtävä tuli Pasi Tuutille yllättäen: "Ei sitä kauaa tarvinnut miettiä"

Päävalmentajan tehtävä tuli Pasi Tuutille yllättäen: "Ei sitä kauaa tarvinnut miettiä"

PAsi Tuutti oli valmis kun tehtävää tarjottiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Pitkän ja monivaiheisen polun jalkapallon parissa kulkenut Pasi Tuutti sai RoPS:n päävalmentajan pestin koko lailla yllättäen toukokuun lopulla. Tuutti kertoo asiasta Lapin Kansan laajassa haastattelussa.

RoPS oli vajaa kuukausi sitten pelireissulla Vaasassa, kun vierasvoiton jälkeen alkoi nopeatahtinen tapahtumaketju. Sen seurauksena Tuutin toimenkuva muuttui hetkessä apuvalmentajasta ja valmennuspäälliköstä edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

Tuutti ounasteli jotain olevan tekeillä, kun RoPSin silloinen päävalmentaja Toni Koskela oli pelin jälkeen tiiviisti kiinni puhelimessa.

– Olin menossa hakemaan meidän kovalevyä mihin VPS-peli oli tallennettu, kun Toni käveli vastaan ja kertoi tilanteesta.

Tuutin mainitsema tilanne oli se, että HJK oli ostanut Koskelan sopimuksen ulos RoPSista ja mies siirtyisi helsinkiläisjoukkueen peräsimeen pikatahdilla.

– Ensimmäinen reaktioni oli onnellisuus Tonin puolesta. Minusta ja Tonista on tullut erittäin hyvät ystävät, ja hän saavutti sen mistä oli haaveillut, Tuutti sanoo.

Tuutin tunteet heittelivät muutamissa sekunneissa laidasta toiseen.

– Sitten tuli pieni paniikki, että kuka tulee päävalmentajaksi. Toni sanoi saman tien, että päävalmentajan paikkaa tullaan tarjoamaan minulle.

Tuutti ei kauaa empinyt sitä, ottaako hän pestin vastaan.

– Ei sitä päätöstä tarvinnut kauaa miettiä, Tuutti muistelee VPS-pelin jälkeisiä hetkiä.

Päätös tarkoitti sitä, että kuopiolaisvalmentaja nousi ensimmäistä kertaa miesten joukkueen päävalmentajaksi, ja suoraan Suomen korkeimmalle sarjatasolle.

– Sen verran olen jalkapalloa nähnyt, etten epäillyt sitä pärjäänkö tehtävässä. Mietin ainoastaan, että miten pelaajat ottavat vastaan tällaisen täysin poikkeuksellisen tilanteen.

Pelaajisto on kuitenkin suhtautunut yllättävään muutoksen Tuutin mukaan hyvin.

– Kaikki ovat olleet sen takana.

Valmentajana Tuutti haluaa olla ihmisläheinen ja keskusteleva, joka pistää myös pelaajat pohtimaan peliin liittyviä asioita.

– En ole ylhäältäpäin johtaja eikä se sovi minun persoonaani. Valmentajana tykkään kysellä paljon, mutta jaksan myös odottaa vastausta. Ennen kuin saan vastauksen, en voi ikinä olla täysin varma, että ymmärsivätkö pelaajat sen mitä tarkoitin.


RoPS-KPV Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 29.6. klo 22.15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Lapin Kansa
vko.12 // 24.3.2020
Lisää uutisia