FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.25 // 27.6.2019

"Ei mitään syytä miksei Ilves voisi pysyä huipulla" – Lauri Ala-Myllymäki ylistää kasvattajaseuraansa

"Ei mitään syytä miksei Ilves voisi pysyä huipulla" – Lauri Ala-Myllymäki ylistää kasvattajaseuraansa

"Lämmi" iski viikolla hattutempun KPV:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella Ilveksen nuorta joukkuetta johti kentällä Lauri Ala-Myllymäki, jota päävalmentaja Jarkko Wiss piti yhtenä Veikkausliigan parhaimpana kotimaisena pelaajana.

Itsekin vielä suhteellisen nuori "Lämmi" pelasi kypsää peliä molempiin suuntiin ja teki armottoman määrän töitä pelin aikana. Kauden lopulla alkoi näyttämään siltä, että siirtyminen ulkomaille alkoi olla ajankohtainen.

Toisin kuitenkin kävi ja Laurin rooli Ilveksen joukkueessa on edelleen todella tärkeä. Hänen työmääränsä ja joukkueen eteen pelaamisensa yhdistettynä taitoon ja taktiseen pelaamiseen tekee hänestä edelleen yhden Veikkausliigan suurimmista tähdistä. Nyt Ilveksen joukkue on kokeneempi kuin vuosi sitten, joten aivan niin paljon ei nuorukaisen tarvitse omille harteilleen ottaa. Vastuu jakaantuu tasaisesti jokaiselle pelaajalle ja joukkue onkin osoittanut olevansa myös henkisesti kova joukkue.

- Henkinen vahvuus tulee varmasti siitä uskosta omaan tekemiseen. Kun tietää, että ollaan treenattu viikolla hyvin, niin peleissä ei tule yllätyksiä tai jäätymisiä, vaan uskotaan koko ajan itseemme, kehuu Lauri joukkuettaan.

Juuri voitettu Suomen Cupin mestaruus on Laurille tärkeä.

- Cupin voitto kasvattajaseurassa on toteutunut unelma ja pillin soidessa oli todella mahtava fiilis, hän innostuu muistelemaan.

Nytkin on tamperelaisilla kentillä tuhansia pikkuilveksiä pelaamassa ja heidän unelmissaan on päästä kokea sama, minkä Lauri sai kokea Maarianhaminassa.

Valmennukselle Lauri jakaa vuolaat kiitokset.

- Valmennus on ensiluokkaista! Olen pitkään ollut samojen valmentajien kanssa tekemisissä ja on hieno nähdä, kuinka hekin haluavat koko ajan kehittää toimintaa ja kääntää uusia kiviä, jotta voitaisiin tehdä asioita vielä paremmin, hän osoittaa kiitoksensa valmennustiimille.

Eikä kiitokset jää pelkästään valmentajiin, vaan koko seuralle löytyy kiitosta.

- Ilveksessä ollaan pystytty vuosi vuodelta petraamaan monella saralla, ja se on tullut työn kautta, eikä epätoivoisilla riskillä tai tuurilla, hän ylistää seurajohdon pitkäjänteisyyttä ja osaamista.

- En näe mitään syytä, miksei Ilves voisi pysyä jatkossakin huipulla, hän vielä jatkaa.


VPS-Ilves Elisa Stadionilla lauantaina 29.6. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia