FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.23 // 14.6.2019

Mika Hilanderilla vahva luotto Ilvekseen Suomen Cupin finaalissa

Mika Hilanderilla vahva luotto Ilvekseen Suomen Cupin finaalissa

Mika Hilander luottaa omiinsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvasti pelannut Ilves hakee kruunua alkukaudelleen, kun se jahtaa Suomen Cupin voittoa lauantaina IFK Mariehamnia vastaan. Ilveksen maalivahti Mika Hilander lähtee otteluun luottavaisin mielin.

Ilves on raivannut tiensä Suomen Cupin finaaliin ja joukkueen alkukausi on ollut vahva myös Veikkausliigassa, sillä joukkue johtaa sarjaa.

- Hienoa, että olemme päässeet tällaiseen tilanteeseen taistelemaan Suomen Cupin voitosta. Olemme pelanneet hienon alkukauden ja vielä pitää yksi hieno peli pelata, Hilander muistuttaa Palloliiton verkkosivuilla.

Ilves on jyrännyt liigassa vakuuttavasti ja erityisesti sen puolustuspelaaminen on ollut vahvaa Hilander viimeisenä lukkonaan. Tamperelaisten verkkoon on tehty vasta neljä maalia Veikkausliigassa tällä kaudella. Hilanderin mukaan joukkueen salaisuus on koko talven ja kevään hiottu Jarkko Wissin laatima taktiikka.

- Se on se, että meillä on olemassa usko omaan tekemiseemme. Olemme pelanneet omalla systeemillämme ja, kun olemme pelanneet sillä tasolla kuin pystymme, niin meillä on myös mahdollisuudet hyviin tuloksiin.

Lauantain panokset ovat kovat, sillä Antero Nymanin muistomaljan lisäksi jaossa on paikka ensi kaudeksi eurokentille sekä 50 000 euron rahapalkinto. Hilander myöntää finaalin eroavan tavallisesta pelistä.

- Onhan siinä eroa normaaliin otteluun verrattuna. Medianäkyvyyttä on enemmän, pääsee antamaan näitä haastatteluita ja tämä on kerrasta poikki. Olemme kuitenkin koettaneet valmistautua tähän kuin mihin tahansa muuhun peliin.


Suomen Cupin finaali IFK Mariehamn - Ilves lauantaina 15.6. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Jimillä ja Ruudussa.

Lisää uutisia