FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.23 // 12.6.2019

​Cupin finalistien edellinen peli ei miellyttänyt valmentajaa: "Yksi tämän kauden heikoimpia"

​Cupin finalistien edellinen peli ei miellyttänyt valmentajaa: "Yksi tämän kauden heikoimpia"

Jarkko Wissin mukaan Ilveksellä riitti paljon petrattavaa viime kohtaamisessa IFK Mariehamnia vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja IFK Mariehamn mittelevät lauantaina Suomen Cupin herruudesta Ahvenanmaalla.

Joukkueet kohtasivat viimeksi toukokuussa Tammelassa Veikkausliigan ottelussa. Maalittomana päättynyt peli ei herätä Ilveksen päävalmentajassa Jarkko Wississä lämpimiä muistoja.

– Se oli meiltä yksi tämän kauden heikoimpia peliesityksiä. Olimme väsyneitä ja näimme kaverin vaarallisuuden. Vaikka IFK oli myös varamiehinen, niin he aiheuttivat meille paljon ongelmia, Wiss kertasi.

– Nyt on kuitenkin aivan eri peli kyseessä. Olemme hyvin levänneitä ja finaali luo oman ilmapiirinsä. Vaihtoehtoja on tasan kaksi, joko poistutaan voittajina tai häviäjinä.

Saarelaiset pääsevät pelaamaan finaalin omalla persoonallisella stadionillaan.

– Kotikenttään on kenen tahansa tietysti helpompi valmistautua ja rutiinit ovat luontaisempia, mutta toisaalta meille on matkustaminen sopinut ja vierasrekordi on ihan hyvällä mallilla.

– Maarianhaminan kenttä on todella pieni, joten laidoilla ei ole paljon tilaa ja tilanteet tulevat nopeasti. Keskikentän kaksinkamppailut korostuvat.


Suomen Cupin finaali IFK Mariehamn - Ilves lauantaina 15.6. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Jimillä ja Ruudussa.

Lisää uutisia