vko.23 // 11.6.2019

Huuhkajien voittoputki EM-karsinnoissa jatkuu - nyt kaatui Liechtenstein

Huuhkajat kukisti Liechtensteinin tiistaina vieraissa, ja Teemu Pukki osui jälleen.

Suomen A-maajoukkue otti jo kolmannen peräkkäisen voiton EM-karsinnoissa, kun Liechtenstein kaatui tiistai-iltana Vaduzissa 2-0.

Ottelu oli Suomelle neljäs kuluvassa EM-karsinnassa. Nyt se on J-lohkossa toisena yhdeksällä pisteellä.

Suomi meni avausjaksolla johtoon Teemu Pukin osumalla. Norwich Cityn kotkalaishyökkääjä sai pallon oikealta puolelta lähes maaliviivan tuntumaan Robin Lodin syötöstä, eikä erehtynyt avopaikasta.

Toisen maalin iski toisen jakson alussa Benjamin Källman, joka pelasi Pukin vierellä kärjessä ensimmäistä EM-karsintaotteluaan A-maajoukkuetasolla. Väkivahva kärki rynni Suomen 2-0-maalin 57. minuutilla. Syötön antoi HJK:n Lassi Lappalainen, joka pelasi reilut 73 minuuttia ennen vaihtokomennustaan.

Suomelta nähtiin myös A-maajoukkuedebyytti, kun Markku Kanerva vaihtoi Leo Väisäsen oikeaksi puolustajaksi Jukka Raitalan tilalle 87. minuutilla.

Suomi on nyt voittanut kolme viimeistä otteluaan - kaikki EM-karsinnoissa - maalein 2-0.

Suomen EM-karsintapelit jatkuvat 5. syyskuuta kotiottelulla Kreikkaa vastaan.