FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.16 // 26.4.2019

​Hongan ratkaisija arvosti voiton korkealle - "Onneksi omat sotkut käytiin siivoamassa"

​Hongan ratkaisija arvosti voiton korkealle - "Onneksi omat sotkut käytiin siivoamassa"

Robert Ivanov on yksi Hongan tehomiehistä, vaikka pelaa topparina. (Kuva: Juha Tamminen)

Robert Ivanov oli FC Hongan toinen tehomies torstain voitossa FC Interistä.

Topparina pelaava Robert Ivanov syötti FC Hongan avausmaalin ja teki itse ratkaisevan 3-2-osuman FC Interiä vastaan torstaina.

Ennen voittomaalia Ivanov oli sättinyt itseään kovaan sävyyn, kun pallo meni hänen puskunsa kautta Filip Valencicille, joka pelasi pelivälineen vasemmalta maalin edustalle Mika Ojalalle. "Mó" rankaisi espoolaisia avopaikasta illan toisella rysällään.

Ivanovin potutus vaihtui kuitenkin pian riemuksi. Vain viisi minuuttia Interin tasoituksen jälkeen 197-senttinen viime kauden läpimurtopelaaja pommitti pallon vasemmalla jalallaan kimmokkeen kautta maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta.

- Tosi hyvä voitto, koska Inter tulee olemaan vaikea ja hyvä joukkue tällä kaudella. Totta kai on siistiä voittaa kotona, Ivanov iloitsi pelin jälkeen.

- Harmittaa toinen maali omasta puolestani. Minulta paha virhe siinä, mutta onneksi omat sotkut käytiin siivoamassa ja voitettiin.

Hongan kaksi viimeistä maalia syntyivät kulmapotkuista. Interin päävalmentaja Jose Riveiro koki erikoistilannepelaamisen olleen osin ratkaiseva tekijä torstaisessa ottelussa. Ivanov oli samaa mieltä.

Aiemman kotiottelunsa Honka oli hävinnyt IFK Mariehamnille. Nyt joukkue nosti tasoaan.

- IFK Mariehamnia vastaan olisimme hävinneet nuo kaksinkamppailut, mitkä nyt voitimme boksissa. Se oli tärkeää ja uskoimme siihen. Erikoistilanteet ovat tuollaisella kentällä aika kovassa merkityksessä, kuten tänään nähtiin.

Tapiolan Urheilipuiston nurmi oli jälleen pomppuinen ja hiekkainen. Ivanovin mukaan Honka ei kuitenkaan suoranaisesti kärsi karusta alustasta.

- Totta kai tekonurmi on tekonurmi, mutta voisin kuvitella, että meillä on niin hyvä joukkue, että voidaan kyllä pelata vähän pomppuisellakin kentällä. Mielestäni tänään näytettiin se, että pystytään pelaamaan. Siihen pitää vaan luottaa ja saada ehkä vähän tuntumaa treeneissä siitä alustasta.

- Se tuo hyvän ekstralisän siihen. Välillä pitää vähän laskelmoida mihin se pallo pomppaa, mutta meillä on ihan tarpeeksi hyvä joukkue pelata vähän huonommallakin kentällä.

Neljättä kauttaan Hongassa pelaavalle FC Kontun kasvatille kevään hiekkaiset nurmialustat eivät tule yllätyksenä.

- Kyllä siinä vähän joutuu kiinnittämään huomiota siihen haltuun ottamiseen, mutta se taas kehittää. Olen pelannut 20 vuotta futista, eikä meillä Suomessa ole ikinä ollut hyviä nurmikenttiä ympäri kauden. Siihen pitää vaan tottua ja sitä se on muuallakin, Euroopassa ja maailmalla.

Viime kaudella Hongalla oli kasassa neljän pelin jälkeen neljä pistettä. Nyt samasta määrästä otteluita on kertynyt siihen nähden kasaan yli tuplat, yhdeksän pinnaa. Sillä joukkue on sarjakakkosena.

- Se näyttää ehkä sitä, että ollaan vuoden kokeneempia ja olemme pysyneet suht hyvin yhdessä ja saaneet laadukkaita pelimiehiä tilalle. Se kertoo siitä, että meillä on tosi laadukas nippu. Meidän pitää uskoa siihen mitä me tehdään ja tehdä se laadukkaasti, Ivanov totesi.

Kesällä 25 vuotta täyttävä Ivanov syötti upealla nostolla Borjas Martinin avausosuman avausjaksolla. Ivanov nosti pallon noin 30 metristä laakana kohti rangaistuspotkutäplää. Interin maalivahti Henrik Moisander lähti palloon ja huusi "minä!", mutta Martin ehti pukata pallon verkkoon turkulaisvahdin nenän edestä.

- Olemme nyt Borjaksen kanssa löytäneet tämän maagisen yhteistyön. Viime pelissäkin syötin hänelle. Kaveri on 150-senttinen ja nousee noin hyvin ilmaan ja tekee kaksi päämaalia. Propsit hänelle, tehnyt kevennyshyppyjä talvella, Ivanov veisteli.

Kahdesti Interiä torstaina rankaissut Martin, 31, on tehnyt jo viisi maalia tämän kauden Veikkausliigassa.


HIFK-FC Honka Telia 5G Areenalla maanantaina 29.4. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia