AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.11 // 23.3.2019

KPV:n Pikkarainen U21-maajoukkueen murskavoitosta: ”Toteutimme pelitaktiikkaa loistavasti”

KPV:n Pikkarainen U21-maajoukkueen murskavoitosta: ”Toteutimme pelitaktiikkaa loistavasti”

Kuva: Palloliitto

KPV:n toppari Juhani Pikkarainen laukoi maalin ja luuti 90-minuuttisen perjantai-iltana, kun Suomen U21-maajoukkue voitti Norjan 8-3 (3-0)-lukemin.

Suomi aloitti maalinteon jo kahdeksannella minuutilla, eikä loppujen lopuksi jättänyt Norjalle mitään mahdollisuuksia.

- Tulokseen pitää olla aika tyytyväinen. Suomi ei ole varmasti hirveän usein tehnyt kahdeksaa maalia Norjaa vastaan. Kolme maalia omiin jäi tietysti vähän harmittamaan. Vaikka päällimmäinen fiilis on tietysti tyytyväinen, hyvä peli meiltä, Pikkarainen totesi.

Pikkarainen kuljetti palloa 1-0-tilanteessa 26. minuutilla puolesta kentästä ja laukoi kaukaa ohi norjalaisvahdin lukemiksi 2-0.

- Sain hyvän tatsin eteenpäin ja pääsin kuljettamaan, oli tilaa. Joku suonenveto iski, että lähden kokeilemaan chippiä yli. Sinne se meni, hän naurahti.

Norja iski toisella puoliajalla kahdesti minuutin sisään ja pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-5.

- Siinä tuli pieni nukahtaminen. Ehkä hyvänolon tunne ja puolistimme ne tilanteet lepsusti. Saimme heti sen jälkeen uuden maalin ja pääsimme taas mukaan peliin.

Kaiken kaikkiaan Suomi onnistui tavoittelemissaan asioissa topparin mukaan hyvin.

- Kova prässi heti alussa, olemme tosi aggressiivisia ja puolustamme ylhäältä. Saimme vastustajia koko ajan kiinni. Se on onnistui todella hyvin, toteutimme pelitaktiikkaa loistavasti.

- Tämä antaa itseluottamusta, Norjan pitäisi olla kova maa ja me dominoimme täysin. Tästä on hyvä lähteä seuraavaan peliin.

Suomi kohtaa Marbellan leirinsä toisessa ottelussa maanantaina klo 15 Bulgarian. Myös tuo peli näkyy suorana VeikkausTV:ssä. Huu-tv:stä löytyy Pikkaraisen, Benjamin Källmanin ja päävalmentaja Juha Malisen haastattelujen lisäksi maalikooste.

Lisää uutisia