AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.11 // 20.3.2019

​HJK:n oma kasvatti haluaa paikan avauskokoonpanosta - "Sen verran on tullut talvella vastuuta"

​HJK:n oma kasvatti haluaa paikan avauskokoonpanosta - "Sen verran on tullut talvella vastuuta"

HJK:n Kevin Kouassivi-Benissan on saanut paljon vastuuta talven aikana.

Kevin Kouassivi-Benissanin tavoittena on murtautuminen HJK:n pelaavaan kokoonpanoon.

Kevin Kouassivi-Benissan sai ensikasteensa Veikkausliigassa viime kaudella pääsemällä kentälle HJK:n kohdatessa TPS:n heinäkuussa. Kuusivuotiaasta saakka Klubissa pelannut Kouassivi-Benissan pelasi täydet 90 minuuttia ja sai tililleen myös toisen ottelun myöhemmin kauden aikana.

Nyt 20-vuotias laitapelaaja janoaa isompaa roolia hallitsevan Suomen mestarin riveissä. Hän on saanut talvella vastuuta Suomen Cupissa sekä harjoitusotteluissa ja leireilee parhaillaan Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana Marbellassa. Kerta Pikkuhuuhkajien mukana on Kouassivi-Benissanille ensimmäinen.

Valinta Juha Malisen luotsaamaan maajoukkueryhmään kertoo myös hyvin sujuneesta harjoituskaudesta.

- Talvi on mennyt hyvin. HJK:n liigajoukkueen mukana olen treenannut, pelannut ja saanut hyvin pelejä alle. Kovaa treeniä ollaan vedetty ja kohti kautta ollaan menossa hyvällä mallilla. Odotetaan innolla, viime kaudella pääasiassa Ykkösen Klubi 04:ssä minuuttinsa uurastanut Kouassivi-Benissan sanoi.

Mutta mikä on hänen roolinsa Klubissa alkavalla kaudella? Pelaajan mielestä hänen kilpailutilanteensa on hyvä, kun laidalla pelaa nuorempia pelaajia sekä myös kokeneempia, kuten hiljattain jatkosopimuksen seuraan tehnyt Nikolai Alho. Haasteita riittää, jos aikoo päästä kentälle Mika Lehkosuon luotsaamassa sinivalkoryhmässä.

- Kilpailutilanne on mielestäni hyvä, paikka on ehdottomasti otettavissa, Kouassivi-Benissan linjaa.

Alkavalla kaudella hän toivoo lunastavansa paikkansa Lehkosuon pelaavassa kokoonpanossa.

- Haluan paikan HJK:n liigajoukkueen avauksessa ja sitä kautta haluan pysyä tässä U21-maajoukkueen mukana. Odotan hyvää kesää, sen verran on tullut talvella vastuuta, että veikkaan sen antavan suuntaa tulevalle kaudelle.

Pikkuhuuhkajat kohtaa Espanjan-leirillä Norjan perjantaina 22.3. ja Bulgarian kolme päivää myöhemmin maanantaina Marbellassa.

Lähde: Huuhkaja-tv
Lisää uutisia