vko.10 // 16.3.2019

Ilves jatkoi vakuuttavia otteitaan - FC KTP kaatui cupissa

Iiro Järvinen iski Ilveksen avausosuman Kotkassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtasi Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa FC KTP:n. Ilves pelasi hallitsi kenttätapahtumia läpi ottelun ja otti ansaitusti selkeän 2-0-voiton. Voiton myötä Ilves jatkaa Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui hyvin Ilveksen kontrollissa. Ensimmäiset kymmenen minuuttia ottelussa menivät Ilveksen totutellessa kenttään sekä ulkona pelaamiseen. Tämän jälkeen Ilves piti palloa läpi puoliajan vyöryttäen hyökkäyksiä kohti FC KTP:n maalia. Ilveksen maalilla pelannut Mika Hilander ei joutunut torjuntatöihin koko ensimmäisen puoliajan aikana kertaakaan.

Ensimmäisen kerran vierasjoukkue Ilves hätyytteli FC KTP:n maalia kuuden minuutin pelin jälkeen. Tuolloin Ilari Mettälä laukoi vaarallisesti noin 20 metristä, mutta FC KTP:n maalivahti Jiri Koski torjui Ilun hyvän laukauksen. Ottelun 15. peliminuutilla Lauri Ala-Myllymäki ja Iiro Järvinen pelasivat hienosti yhteen, mutta kotkalaisten puolustus pääsi viime hetkillä estämään Laurin laukauksen.

Ottelun avausmaali nähtiin 25. peliminuutilla. David Addy antoi hienon pystysyötön Emile Paul Tendengille, joka eteni vauhdilla aivan päätyrajalle asti. Siletä Emile syötti pallon takaviiston, josta Iiro Järvinen laukoi pallon varmasti maalin alakulmaan, 0-1.

hOttelua oli pelattu 32 minuuttia, kun Ilves rakensi seuraavan vaarallisen tilanteen. Emile Paul Tendeng syötti Ilari Mettälän laukaisupaikkaan rangaistualueen sisällä, mutta Ilun veto suuntautui sivuverkon väärälle puolelle. Viis minuuttia myöhemmin Lauri Ala-Myllymäki ja Jair rakensivat vetopaikan Ilari Mettälälle, mutta jälleen maalivahti Jiri koski onnistui torjumaan Ilun kovan laukauksen.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla kaikkien jo lähes odotellessa taukovihellystä, Matias Ojala lähetti hienolla läpisyötöllä Emile Paul Tendengin läpiajoon. Emile ei tästä paikasta erehtynyt vaan laukoi Ilveksen 0-2 taukojohtoon.

Ottelun toinen puoliaika oli pelillisesti ensimmäistä puoliaikaa tasaisempi, mutta Ilves oli selkeästi hallitsevampi osapuoli myös toisella puoliajalla.

Puoliaika oli ehtinyt vanhentua vain kaksi minuuttia, kun Ilves loi jo ensimmäisen maalipaikkansa. Iiro Järvinen eteni vahvasti rangaistusalueelle, mutta Ilveksen harmiksi Iiron kova veto suunantautui maalin sivuverkkoon. Ottelun 53. peliminuutilla kotijoukkue FC KTP sai aikaiseksi ensimmäisen laukauksensa ottelussa, mutta tilanne oli sitäkin vaarallisempi. Kalle Multanen pelattiin vapaaksi Ilveksen puolustuslinjan selustaan, mutta Mika Hilanderin hyvin ajoitettu vastaantulo häiritsi Multasta sen verran, että hänen nostonsa suuntautui maalin ohi.

64. minuutilla oli jälleen Iiro Järvisen vuoro yrittää maalintekoa. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Iiro pelasi itsensä hyvään vetopaikkaan, mutta hänen laukauksensa osui puolustajan jalkaan ja suuntautui vähän maalin vasemman tolpan ohi. 72. peliminuutilla Ilves prässäsi pallon itselleen syvällä FC KTP:n alueella ja pallo pelattiin nopeasti Ilari Mettälälle, joka laukoi kovaa rangaistusalueen rajalta, kotijoukkueen maalivahti Jiri Koski torjui kuitenkin Ilarin laukauksen.

Seuraavaa Ilveksen maalipaikkaa saatiinkin odottaa aina ottelun viimeiselle minuutille asti. Tariq Kazi nousi vahvasti laidaltaan pelaten hienolla syöttökuviolla vaihdosta kentälle tulleen Santeri Haarala vapaaseen maalipaikkaan. Sanden sijoitus pysähtyi kuitenkin maalin tolppaan. Tästä seuranneesta tilanteesta Sande pelasi pallon Ilari Mettälälle, mutta myös Ilun laukaus kolisutteli maalikehikkoja, tällä kertaa pallo osui ylärimaan kimmoten siitä maalin yli. Tämä tilanne jäi ottelun viimeiseksi maalipaikaksi ja näin ollen ottelu päättyi Ilveksen 0-2 voittoon.