vko.08 // 3.3.2019

​RoPS tiputti KuPS:n Suomen Cupista - "Pettymys on tosi iso"

Jani Honkavaaran valmentama KuPS tippui Suomen Cupista sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura ja Kuopion Palloseura ratkaisivat sunnuntai-iltapäivänä viimeisen jatkopaikan Suomen Cupin B-lohkossa.

Kajaanin pallohallissa pelattiin värikäs ja maalirikas ottelu, joka päättyi kotijoukkueena toimineen RoPS:n voittoon lukemin 3-2. RoPS sijoittui tiukassa B-lohkossa neljänneksi ja eteni jatkoon cupin neljännesvälieriin, kuopiolaisten tämän talven cup-taival päättyi tähän.

Kuopiolaiset hakivat Kajaanista voittoa päästäkseen jatkoon ja hyökkääjä Ilmari Niskanen laukoi vieraat johtoon keskikenttäpelaaja Reuben Ayarnan mainiosta esityöstä: 0-1 (19 min). Johtoasema kesti aina toisen puoliajan loppupuolelle asti ja kuopiolaisten vahva ote jatkopaikasta vankistui entisestään 78. peliminuutilla, jolloin RoPS teki oman maalin: 0-2.

Tilanne kääntyi täydellisesti viimeisen kymmenminuuttisen aikana: Matias Tamminen kavensi ensin 1-2 80. minuutilla ja Niklas Jokelainen viimeisteli heti perään 2-2-lukemat 84. minuutilla. Rovaniemeläisten kotivoitto sinetöityi lisäajalla, kun Sampo Ala pääsi viimeistelemään loppulukemiksi 3-2.

Lopputulos vei RoPS:n jatkoon cupin neljännesvälieriin 16 parhaan joukkueen joukkoon.

Kuopiolaiset joutuivat lähtemään Kajaanista kotimatkalle pettyneissä tunnelmissa.

- Iso pettymys tämä tietenkin on. 0-2-tilanteessa näytti hyvältä, sitten kaksi huonosti puolustettua erikoistilannetta ratkaisi. Harmittaa kovasti, sillä ison ja kovan työn me teimme ja paikkoja oli, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara totesi.

Ilmari Niskanen viimeisteli Kajaanissa tämän vuoden ensimmäisen maalinsa. Hieno onnistuminen ei lopulta riittänyt kantamaan kuopiolaisia eteenpäin tämän kevään cupissa.

- Pienet asiat erikoistilanteissa ratkaisivat. Pettymys on tosi iso, sillä parempaan meillä oli mahdollisuus pystyä. Lopussa 2-2-tilanteessa me haimme vielä maalia pienellä riskillä, Honkavaara sanoi.