AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 22.2.2019

"Vastustajalla on paineet" - FC Lahti voitto mielessä HJK-otteluun

"Vastustajalla on paineet" - FC Lahti voitto mielessä HJK-otteluun

FC Lahden jatkopaikka cupissa on jo varma. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin karsinta päättyy lauantaina FC Lahden osalta. Jatkopaikkansa jo varmistanut Lahti saa vastaansa tukalassa tilanteessa olevan Helsingin Jalkapalloklubin.

FC Lahti kävi viime viikonloppuna varmistamassa jatkopaikkansa Turussa FC Interin vieraana. Lahti oli vastaanottavana osapuolena ottelun ensimmäisen jakson ja Inter onnistuikin heti ottelun alussa iskemään maalin. Patrick Rakovsky kuitenkin nollasi Interin hyökkääjät kerta toisensa jälkeen ja esti lisäosumat. Aivan ensimmäisen jakson loppuun Lahti onnistui tasoituksessa. Ville Salmikivi alusti ja Jean-Christophe Coubronne tasoitti.

Toisella jaksolla Lahti paransi vaikka Inter loi vaarallisemmat paikat. Mustapaitojen voittomaali syntyi lisäajalla ja se merkattiin lopuksi Interin omaksi maaliksi. Lahti palasi näin ollen voittokantaan.

Klubia vastaan lahtelaisnippu pääsee paineettomassa tilassa. Jatkopaikka on varma, eikä lohkon sisäisellä järjestyksellä ole merkitystä itse Suomen Cupissa. Lauantain ottelun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella meksikolaispeluri Jerónimo Amione, Tim Martinen ja Teemu Penninkangas. FC Lahden valmennustiimiin kuuluva Toni Huuhka haluaa, että mustapaidat lähtee otteluun vahvistamaan niitä asioita, joita joukkue on harjoitellut.

- Lähdemme vahvistamaan niitä asioita, joita olemme vuoden alusta harjoitellut. Edellisestä ottelusta jäi paljon parannettavaa. Vaikka pääsemme pelaamaan paineettomasti, lähdemme kotipeliin voitto mielessä.

- Ei meillä kuitenkaan niin paljon ole pelejä, joten tämä on tärkeä osa valmistautumista. Vastustajalla on paineet, joten uskon, että pelissä tulee olemaan kova intensiteetti, Huuhka uskoo.

Vierailija HJK on tukalassa tilanteessa. Klubi on tällä hetkellä kerännyt neljästä ottelusta neljä pistettä ja on A-lohkossa vasta viidentenä. Viikolla FC Honka syvensi helsinkiläisten tuskaa. Klubi meni ottelussa jo 2-0-johtoon Riku Riskin ja Joonas Vahteran maaleilla. HJK hallitsi lievästi ottelua aina toisen jakson puoliväliin asti, kunnes Honka iski nopeaan tahtiin kolme maalia ja voitti. Klubin on liki pakko voittaa Lahdessa mieliäkseen Suomen Cupiin, sillä tasapisteissä olevalla IFK Mariehamnilla on vielä kaksi ottelua pelaamatta.

FC Lahti - HJK lauantaina 23.2. kello 14.00 Mukkulassa yleisöltä suljettuna. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia