AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 22.2.2019

​"Epäonnea ettemme saaneet toista maalia" - Eremenko harmitteli tulosta

​"Epäonnea ettemme saaneet toista maalia" - Eremenko harmitteli tulosta

"Jere" näki paljon hyvää SJK:n pelissä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK jäi perjantaina kotonaan Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnassa 1-1-tasapeliin KPV:tä vastaan.

Ottelu oli ainakin pintapuolisesti katsottuna kaksijakoinen - KPV hallitsi avausjaksoa ja SJK toista. Tämä oli kuitenkin SJK:n puolelta pitkälti harkittua.

- Me kokeilimme uutta taktiikkaa ensimmäisellä puoliajalla ja se toimi ihan hyvin siihen asti, kunnes vastustaja sai hieman onnekkaan laukauksen ja maalin. Meidän olisi pitänyt siitä huolimatta pystyä nousemaan takaisin. Alun perinkin oli ajatuksena muuttaa taktiikkaa puoliajalla ja niin teimmekin.

- Sen jälkeen se oli täysin eri peli. Saimme paineen toiseen päähän. Saimme maalin ja olimme vähän epäonnekkaita, että emme saaneet toista, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Eremenko näki SJK:n pelanneen kokonaisuutena varsin hyvän ottelun, vaikka tulos ei cupin jatkopaikkaa ajatellen ollutkaan toivottu.

- Me kuitenkin kontrolloimme peliä myös ensimmäiselläkin puoliajalla. He pitivät palloa, mutta me kontrolloimme. Me olimme valinneet tämän taktiikan, jossa annoimme heidän pitää palloa keskialueella ja omalla puoliskolla. He eivät saaneet mitään vaaraa aikaan meidän päätyyn. Ja kun me saimme vastaiskun, olimme vaarallisia. Tämä oli kurinalaista pelaamista, ei heidän hyvyyttään.

- Toisella puoliajalla kun me sitten prässäsimme ja pidimme pallon, he joutuivat juoksemaan pallon perässä. Ymmärrän, että yleisöstä toinen puoliaika näyttää paremmalta jalkapallolta, ja minäkin suosin enemmän hyökkäävää pelaamista, mutta meidän täytyy oppia pelaamaan tarvittaessa myös tällä tavalla, puolusteli Eremenko taktiikkaa.

Lisää uutisia