FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 16.2.2019

SJK:n nuori hankinta osoittautunut pelimieheksi - kunnianhimoinen tavoite kaudelle 2019

SJK:n nuori hankinta osoittautunut pelimieheksi - kunnianhimoinen tavoite kaudelle 2019

Jere Streng, 17, on noussut SJK:n tehomieheksi Suomen Cupissa. Nähtäväksi jää, nähdäänkö nuorukainen Veikkausliigan kentillä alkavalla kaudella.

SJK:hon Vasa IFK:sta pitkällä sopimuksella siirtynyt Jeremiah Streng, 17, on lyönyt monet ällikällä hallikauden otteluissa tekemillään maaleilla. Nuorukainen ei tyydy vähään Seinäjoella vaan tavoittelee murtautumista liigajoukkueeseen.

Asiat etenivät 17-vuotiaan jalkapalloilijan Jeremiah Strengin osalta suhteellisen nopeasti viime kauden päätyttyä. Aiemmin SJK:n Sports managerina työskennellyt Christoffer Kloo soitti nuorukaiselle ja kertoi Veikkausliigassa pelaavan Seinäjoen Jalkapallokerhon haluavan vahvistaa rivejään hänellä.

Tavoitteellista lupausta ei tarvinnut liikaa rohkaista asioiden vauhdittamiseksi.

- Menin katsomaan, miten asiat ovat Seinäjoella ja tykkäsin näkemästäni. Sain hyvän mahdollisuuden pelata täällä Seinäjoella hyvällä tasolla ja päästä siitä eteenpäin. Seinäjoella on Suomen parhaat olosuhteet treenaamiseen ja pelaamiseen, etunimestään lyhennetyllä lempinimellä "Jere" tunnettu Streng kertoo.

SJK osoitti kiinnostuksensa tarjoamalla hänelle pitkää, peräti viiden vuoden sopimusta. Samalla SJK hankki myös Kakkosta pelaavasta Vasa IFK:sta myös toisen lupaavan pelaajan, kun 18-vuotias Daniel Håkans liittyi mustapaitoihin yhtä pitkällä pahvilla.

Streng debytoi Kakkosessa jo kaudella 2017. Aluksi maamme kolmannen sarjatason ottelut tuntuivat kovilta, mutta pikku hiljaa hän pääsi paremmin sisälle miesten peleihin ja peli alkoi kulkea. Kahden kauden aikana Streng pelasi Kakkosessa 30 ottelussa ja teki niissä seitsemän maalia.

Keskushyökkääjänä viihtyvä Suomen U18-maajoukkuepelaaja ei päässyt VIFK:ssa omimmalle pelipaikalleen vaan luuti enemmän oikealla laidalla. Poissaolojen kautta yksittäisiä saumoja kärjessä aukesi, mutta se ei tuntunut Strengistä riittävältä.

SJK ei ollut ainoa Strengin palveluksista kiinnostunut seura. Streng kertoo keskustelleensa viime kauden päätyttyä myös toisen Veikkausliigajoukkueen Vaasan Palloseuran kanssa.

- Tuntui siltä, että SJK halusi minut mukaansa paljon kovemmin. Ja totta kai, jos joukkue haluaa sinut mukaan noin kovasti, niin se on aika selvä peli, Streng sanoo.

Muutto toiseen Pohjanmaan kolkkaan oli iso askel Strengille jalkapalloilijana. Intoa futaamiseen riittää, mutta koulun hän kuitenkin hoitaa loppuun järjestelmällisesti ottamalla lukiostaan etäkursseja.

Maaliverkot ovat jo heiluneet Strengin toimesta hallikaudella useasti. Hän on tehnyt maalin jokaisessa SJK:n kolmessa Suomen Cupin ottelussa ja osui myös kahdesti aiemmin pelatussa harjoitusottelussa Jaroa vastaan "Kerhon" 2-1-voitossa. Kukapa olisi uskonut, että hän paukuttaa viisi maalia neljään peliin heti ensimmäisissä peleissään liigajoukkueessa.

Vuonna 2001 syntynyt Streng myöntää runsaan maalimäärän olleen hänelle pieni yllätys, mutta toteaa samalla, että ahkera harjoittelu tuottaa nyt tulosta pelikentillä.

Niinhän sitä sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä. Niin Strengilläkin. Hän toivoo pääsevänsä ottamaan ensiaskeleensa Veikkausliigassa alkavalla kaudella.

- Toivotaan, että saan olla liigajoukkueen mukana koko ajan. Se on tavoite, Streng täräyttää ja sanoo samalla, ettei tiedä vielä itsekään missä sarjassa hän kerryttää minuutteja ensi kaudella.

Jos minuutteja edustusmiehistössä ei aukea, SJK pystyy tarjoamaan Strengille peliaikaa Kakkosessa VIFK:n tavoin pelaavassa akatemiajoukkueessaan.

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko tuli jo vuosia sitten Jarossa tunnetuksi nuorten pelaajien määrätietoisena kehittäjänä. Myös Strengille on tullut selväksi luotsin intohimo muovata nuorista kovia pelimiehiä.

- Hän haluaa kaikkien nuorten pelaajien menevän eteenpäin, ja se on hyvä. Pidän hänen tyylistään.

Itseään Streng kuvailee fyysiseksi kombinaatiopelaajaksi, joka tekee maaleja paikkojen tarjoutuessa.

- Jos saan mahdollisuuden, se on aina veto, hän sanoo ja lisää olevansa kykenevä laukomaan hyvin molemmilla jaloillaan.

SJK on saanut kolmesta cupin ottelustaan kasaan vain yhden tasapelin ja hävinnyt kahdesti. Vastustajan vastahyökkäyspelaamisessa joukkueella riittää Strengin mukaan parannettavaa, mutta muuten hän ei ole huolissaan pelin tasosta.

- Joukkue on pelannut hyvin. Emme vaan ole saaneet tuloksia.


Lauantaina 16.2. SJK jatkaa cupin alkulohkon otteluitaan RoPS:aa vastaan. Kello 14 Seinäjoen Wallsport Areenalla alkavaa ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia