FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.06 // 16.2.2019

​RoPS:n tilanne luo tilaisuuden nuorille: "Loistavia näyttöpaikkoja meille"

​RoPS:n tilanne luo tilaisuuden nuorille: "Loistavia näyttöpaikkoja meille"

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kohtaa Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhon lauantaina.

RoPS:n kotipeliksi merkattu ottelu pelataan Rovaniemen olosuhteiden vuoksi poikkeuksellisesti Seinäjoella. Ottelu alkaa kello 14.00.

RoPS on joutunut aloittamaan Suomen Cupin poikkeuksellisen nuorella miehistöllä. Joukkueesta puuttuu edelleen loukkaantumisista pikkuhiljaa toipuva kokenut kaarti, ja osaa ulkomaanvahvistuksista odotellaan edelleen saapuvaksi Suomeen.

Suomen Cupin sääntöjen mukaan RoPS ei voi myöskään hyödyntää reservijoukkueen pelaajia, koska RoPS/2 pelaa samaan aikaan omia Suomen Cupin otteluitaan.

Joukkuetta onkin täydennetty pitkälti B-nuorilla, joista tuorein edustusjoukkueen matkaan lähtenyt pelaaja on lupaava Adam Mekki.

Haastavista lähtökohdista huolimatta Toni Koskelan luotsaama miehistö on aloittanut Cup-taipaleensa lupaavasti. RoPS on esittänyt vahvoja otteita, vaikka edellisen VPS-ottelun avausjakso olikin lievä notkahdus.

VPS:aa vastaan RoPS kuitenkin nousi Niklas Jokelaisen maalilla takaisin pistetaisteluun, ja olisi päätösjakson paineella ansainnut kenties enemmänkin.

- Olimme avausjaksolla keveitä. Kun miesten pelejä pelataan, pitää itsensä laittaa likoon heti eikä hipsutella varpaisillaan, maalintekijä Jokelainen kertaa.

- Kokonaiskuva kauden aloituksesta on silti positiivinen. Meillä on nuori joukkue, mutta olemme pystyneet haastamaan vastustajat. Kahdesta ottelusta on yksi huono puoliaika ja kaksi erittäin hyvää.

Avausotteluissa täydet minuutit pelanneelle Jokelaiselle lienee huomennakin tiedossa minuutteja niin paljon, kuin nuori mies vain jaksaa kantaa. Siihen vasta 18-vuotias hyökkääjä on valmis.

- Nämä on loistavia näyttöpaikkoja meille nuorille. Sen takia tänne tultiin, että saadaan vastuuta ja peliaikaa, jo viimekaudella Ilveksen paidassa Veikkausliigaa pelannut Jokelainen sanoo.

- Toki Aleksandr Kokko tulee olemaan meidän ykköskärki, joten näyttöjä ja tehoja pitää tulla vielä paljon enemmän. Mutta samalla Borrelta voi oppia paljon siitä, kuinka hyökkääjän tulee pelata.

Rovaniemeläisillä edelliseen otteluun verrattuna varmoja poisjääntejä on Tommi Jäntti sekä Veka Pyyny. Pyynyn VPS-ottelussa saama ristisidevamma pitää nuorukaisen sivussa todennäköisesti kauden loppuun saakka. Uutena joukkueen mukaan matkusti Adam Mekkin lisäksi myös Eerik Kantola.

Suomen Cupin karsintalohkon ottelu RoPS - SJK lauantaina 16.2. klo 14.00 Wallsport Areenalla. Ottelu näkyy suorana myös Ruudussa.


Lisää uutisia