FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.05 // 10.2.2019

​RoPS teki ryhtiliikkeen: "Emme voi olla lapasia"

​RoPS teki ryhtiliikkeen: "Emme voi olla lapasia"

Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura joutui taipumaan Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa Vaasan Palloseuralle maalein 2-1 (2-0).

Voitto varmisti VPS:lle jatkopaikan alkulohkoista. RoPS:n kavennusmaalista vastasi Niklas Jokelainen.

- On oikeastaan sääli, ettemme saaneet mitään mukaan. Oltaisiin ehdottomasti ansaittu tasapeli, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela sadatteli ottelun jälkeen.

RoPS oli hetkeä aiemmin esittänyt vahvan päätösjakson. Niklas Jokelaisen kavennuksen jälkeen ottelussa pelattiin käytännössä yhtä maalia. VPS:n saksalaisvahti Martin Kompalla kuitenkin kannatteli joukkuettaan.

- Alku oli meiltä vaatimaton. Hyökätessä oli paljon huonoja valintoja sekä pallon hukkaamisia. Sitä kautta olimme levällään koko ajan, Koskela ruoti.

- Ehkä suurin juttu kuitenkin oli, että avausjaksolla hävisimme kaikki ne kamppailut, joilla otteluita joko voitetaan tai hävitään. Niistä hyvänä esimerkkinä on Vaasan molemmat maalit.

RoPS joutui otteluun ilman viime hetkellä sairastunutta Juho Hyväristä. Hyvärisen puuttuessa RoPS:lla ei ollut kokoonpanossa yhtään oikeaa laitapuolustajaa, joten otteluun marssittiin poikkeuksellisesti kolmen topparin puolustuslinjalla.

Vastaavia tilanteita nähtiin jo viime kaudella, ja tullaan Koskelan mukaan näkemään jatkossakin.

- Vaikka joutuisimme vaihtamaan perusjärjestelmää, meidän pelin isot periaatteet säilyy, RoPS-valmentaja täsmentää.

Toiselle jaksolle RoPS ei vaihtanut kenttäryhmitystään, vaan laittoi ylleen aivan uuden sotamaalauksen. VPS otettiin kiinni ylhäältä ja kovaa. Isänniltä oli tila pois. RoPS voitti kaksinkamppailut.

- Tarkensimme paria taktista asiaa, mutta ennen kaikkea korostimme, ettemme voi olla lapasia niissä tilanteissa, joissa pelejä ratkotaan, Koskela kertasi.

- On aivan sama, oletko pelannut aiemmin ainoastaan kolmosdivaria, vai onko ikää vasta 16 tai 17 vuotta, mutta kropan voi laittaa silti peliin. Tason nosto toiselle jaksolle olikin selkeä.

RoPS:n taival Suomen Cupissa jatkuu jo viikon kuluttua lauantaina vieraissa pelattavalla kotiottelulla Seinäjoen Pallokerhoa vastaan.

vko.29 // 22.7.2019
Lisää uutisia