vko.04 // 2.2.2019

Inter haki maukkaan päänahan - Sundsvall kaatui niukasti

Mikko Kuningas viimeisteli Interin voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter voitti lauantaina Tukholman kupeessa Solnassa pelatussa harjoitusottelussa GIF Sundsvallin 0-1 (0-0). Ottelun ainoaksi maaliksi jääneen osuman laukoi vapaapotkusta Mikko Kuningas pelin 50. minuutilla.

Ottelun alku oli Interille todella vaikea. Allsvenskan-joukkue Sundsvall prässäsi armotta kiinni Interin pelinrakenteluun ja sai luotua jatkuvan paineen Aati Marttisen maalille. Inter-vahti sai esitellä taitojaan kahdesti ensimmäisen viiden minuutin aikana, pitäen näin Interin pelissä mukana.

Hyvien torjuntojen lisäksi Marttisen rohkea avauspelaaminen ei ottanut heti alkuun sujuakseen. Kahteen otteeseen Sundsvall pääsi harhasyötöstä hyviin tilanteisiin, mutta Interin onneksi tilanteet eivät johtaneet maaleihin.

Inter pääsi peliin mukaan vartin jälkeen. Joukkueen pelirohkeus nousi onnistumisten myötä ja sitä kautta joukkue sai luotua hyviä tilanteita laitojen kautta. Sekä Timo Furuholmilla että Joona Järvistöllä oli omat paikkansa maaleihin, mutta niitä ei vielä ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toisen jakson ensimmäinen vartti oli täysin Interin heiniä. Furuholm oli lähellä maalia 48. minuutilla, mutta Sundsvallin maalivahti Lloyd Saxton torjui tilanteen hyvin jalalla.

Ottelun ainoa maali syntyi vapaapotkusta, jonka Mikko Kuningas laukoi 50. minuutilla maalin vasempaan kulmaan. Vapari tuomittiin 16-rajan tuntumasta, kun Furuholmia rikottiin.

Vahvasti läpi ottelun Interin hyökkäyksessä urakoinut Furuholm pääsi tunnin kohdalla 1v1 tilanteeseen. Sundsvall-vahti Saxton sai ohjattua Furkan kuitenkin pieneen kulmaan, mistä maalinteko ei onnistunut.

Ottelun loppua kohti Inter joutui vielä puolustuskannalle, mutta sai uhrautuvan pelaamisen ansiosta pidettyä maalinsa puhtaana.

Inter: Aati Marttinen (Henrik Moisander 46. min), Juuso Hämäläinen, Daan Klinkenberg, Miro Tenho, Timo Furuholm, Niko Markkula(Matias Lahti 76. min), Aleksi Paananen, Niilo Mäenpää(Alvaro Muniz 46. min), Mikko Kuningas(Jan Heinonen 86. min), Joona Järvistö(Lassi Viholainen 83. min), Hanson Boakai(Mikke Louhela 62. min)