FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.04 // 2.2.2019

FC Lahti jatkaa voittojen tiellä cupissa - ”Parannettavaa löytyy vielä joka osa-alueelta”

FC Lahti jatkaa voittojen tiellä cupissa - ”Parannettavaa löytyy vielä joka osa-alueelta”

Irfan Sadik laukoi voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen )

FC Lahti jatkaa puhtaalla pelillä Suomen Cupissa, kun Helsingin IFK kaatui Mukkulassa lukemin 2-1. Lahden maaleista vastasivat Jean-Christophe Coubronne ja Irfan Sadik. IFK:n ainokaisen iski Xhevdet Gela.

Ottelu alkoi Lahden hienoisella painostuksella, mutta kotijoukkue ei lopulta saanut vaarallisia paikkoja Josun ja Teemu Jäntin laukauksia lukuun ottamatta. Toisessa päässä lahtelaispuolustus piti IFK:n Njazi Kuqin pihdeissään. Puolen tunnin kohdalla Pekka Lagerblom antoi pitkän syötön linjan taakse ja laitapakin tontilta noussut Jean-Christophe Coubronne sai pallon. Hän sijoitti pelivälineen tarkasti ohi Daniel Kollarin ja siirsi Lahden 1-0-johtoon.

Juuri ennen ensimmäisen jakson loppua Ville Salmikivi voitti kaksinkamppailun keskialueella ja tiputti pallon Irfan Sadikille. Nuori Sadik lähti kokeilemaan liki puolesta kentästä, kun Kollar oli kaukana maaliltaan. Lopulta pallo leijaili IFK-maaliin ja Lahti siirtyi 2-0-taukojohtoon.

Toisella jaksolla IFK nosti prässiään ja Lahti oli ajoittain pulassa. Patrick Rakovsky joutui venymään tosissaan, kun Nikolas Saira keskitti ja Matias Hänninen puski lähietäisyydelta. Lopulta vartti ennen täyttä aikaa Lahti tarjoili IFK:lle kavennuksen. Lahtelaisharhasyötön jälkeen Xhevdet Gela rankaisi jälleen punapaidassa Lahtea.

IFK:n kiri jäi kuitenkin vaisuksi ja Lahti oli lähempänä maalia. Jasin Assehnoun kokeili saksipotkua ja pallo lähtikin terävänä maalia kohti. Lopulta peliväline meni rimaa koskien yli ja näin ollen ottelun päätöslukemiksi kirjattiin 2-1. Ottelussa nähtiin myös debyyttejä, kun Erik Törnros, Teemu Penninkangas ja Lassi Forss pelasivat ensimmäiset viralliset ottelunsa Lahti-paidassa.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä oli tyytyväinen omien suojattiensa ensimmäiseen jaksoon.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää tekemistä. Loimme paikkoja ja olimme vaarallisia ja teimme kaksi maalia. Toisella jaksolla ammuimme itseämme jalkaan ja lipsuimme suunnitelmasta. Meidän pelimme muuttui ennalta-arvattavaksi. Emme olleet riittävän päättäväisiä. Parannettavaa löytyy vielä joka osa-alueelta. Olen kuitenkin tyytyväinen, koska kahdesta pelistä on koossa kuusi pistettä ja saimme taas muutaman debytantin. Pyrimme oppimaan tästä pelistä, Ristilä summasi.

Lisää uutisia