FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.03 // 24.1.2019

Viime kauden onnistujalla edessä uudet haasteet Veikkausliigassa

Viime kauden onnistujalla edessä uudet haasteet Veikkausliigassa

Juha Hakola pelasi viime kaudella VPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Juha Hakola, 31, oli viime kesänä yksi VPS:n onnistujista tehtyään kuusi maalia Veikkausliigassa.

Täksi kaudeksi tämä espoolaislähtöinen hyökkäyspään pelaaja palasi synnyinseuduilleen tehtyään sopimuksen FC Hongan kanssa.

- Itse en ole Hongassa koskaan pelannut, kun aloitin jo 11-vuotiaana HJK:n junnuissa. Mutta kiva oli Espooseen palata, ei tätä päätöstä tarvinnut pitkään miettiä, Hakola kertoo.

Honka pelaa vuoden 2019 ensimmäisen virallisen ottelunsa lauantaina, kun Suomen Cupin avauspelissä tulee vastaan FC Lahti.

- Monta kuukautta tässä on oltu pelaamatta tosipelejä, joten onhan se kiva nähdä, että missä tällä hetkellä mennään, Hakola huomauttaa.

Hongan viime perjantaiksi kaavailtu kenraalinharjoitus FC Hakaa vastaan peruuntui valkeakoskelaisten miehistöpulan vuoksi. Honka pelasi perjantaina harjoitusottelun seuran kakkosjoukkuetta vastaan.

- Sellaisen lyhyen pelin pelasimme, mutta 11 vastaan 11 kuitenkin. Vähän siinä sai tuntumaa ison kentän pelaamisesta, joten varmasti se palveli valmistautumista cupin otteluun, Hakola toteaa.

Suomen kenttien lisäksi Virossa, Hollannissa, Unkarissa ja Kyproksella ammatikseen pelannut Hakola odottaa innolla tulevaa kautta Veikkausliigassa.

- Oma tavoitteeni on pysyä mahdollisimman hyvässä kunnossa ja auttaa sitä kautta joukkuetta menestymään, Hakola alleviivaa.

Lisää uutisia