AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 15.1.2019

​BCR: Maalivahtivalmentaja avaa VPS:n maalivahtihakua - "Puhutaan isosta roolista"

​BCR: Maalivahtivalmentaja avaa VPS:n maalivahtihakua - "Puhutaan isosta roolista"

VPS etsii uutta ykkösmaalivahtia. Vaasassa halutaan tehdä iso päätös tarkkaan harkiten. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS testaa parhaillaan kolmea maalivahtia.

Vaasan Palloseura etsii edelleen uusia miehiä maalivahtiosastolleen. Varsinkin ykkösveskarin rooli on auki, kun Marko Meerits ja Samu Volotinen vaihtoivat molemmat maisemaa viime kauden jälkeen.

Joukkueen kanssa ovat viime viikosta asti harjoitelleet saksalainen Martin Kompalla ja ranskalainen Vincent Dorel. Tällä viikolla mukaan liittyi FC Interissä viime kaudella pelannut Jere Koponen.

Alun perin Kompallaa ja Dorelia oli tarkoitus testata vain viime viikko. VPS kuitenkin tiedusteli, olisiko kaksikolla saumaa jäädä tarkkailtavaksi pidemmäksi aikaa. Molemmille kassareille järjestely sopi.

- Viikko kuitenkin menee aika nopeasti. Ja sitten totuttelu: pojat ovat jo ihan selkeästi päässeet jo vähän siihen rytmiin mukaan. Olosuhteet ovat ihan erilaiset kun missä he ovat tottuneet toimimaan, VPS:n maalivahtivalmentaja Henri Sillanpää kertoo.

- Mielestäni molemmat ovat parantaneet. Haluamme kuitenkin, että jos se on mahdollista, niin testataan vähän pidempään, että oltaisiin sitten varmoja siitä päätöksestä mitä tehdään. Kumminkin varmaan aletaan tehdä päätöksiä. Katsotaan, Pete (päävalmentaja Petri Vuorinen) varmaan sen haluaisikin jo aika nopeasti.

Kompalla ja Dorel ovat Sillanpään mukaan kovaa työtä paiskivia kavereita - ominaisuuksiltaan kuitenkin melko erilaisia.

- Vincent on mielestäni vähän ulottuvampi ja ohjaa peliä jonkin verran aktiivisemmin. Martin ei ole niin pitkä ja ulottuva, mutta liikkuu mielestäni hyvin ja molemmat pystyvät pelaamaan hyvin jalalla ja ovat hyviä torjujia, Sillanpää analysoi.

Kaksikon lisäksi oman mausteensa soppaan tuo Koponen, joka sai viime kaudella runsaasti vastuuta FC Interin maalilla ja piti kuusi nollapeliä.

Sillanpää pitää Koposta mielenkiintoisena tapauksena, sillä vaikka liigakausia on alla jo runsaasti, Koponen ei ole saanut kunnon mahdollisuutta ykkösmaalivahtina.

- Kumminkin hän on ollut jo aika pitkään mukana, ja on kuitenkin vasta 26-vuotias kaveri. Siinä mielessä hänellä on peliuraa noin 10 vuotta jäljellä, jos paikat pysyvät kunnossa ja kehitys jatkuu.

Sillanpää keskusteli Koposen kanssa jo muutama vuosi takaperin mahdollisesta siirrosta Vaasaan. Tuolloin VPS etsi korvaajaa juuri uransa päättäneelle Sillanpäälle.

Sillanpää korostaa, ettei päätös maalivahtihankinnasta ole helppo.

- Kuitenkin puhutaan isosta roolista. Hutikutia ei voi tulla. Hutihankintoihin ei ole varaa millään pelipaikalla.

Lähde: Boom City Radio
Lisää uutisia