FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.01 // 7.1.2019

​Kutsu Huuhkajiin yllätti nuoren - "En olisi ajatellut, että näin nopeasti tulee"

​Kutsu Huuhkajiin yllätti nuoren - "En olisi ajatellut, että näin nopeasti tulee"

Rasmus Leislahdelle kutsu A-maajoukkueeseen on uran ensimmäinen. (Kuva: Juha Tamminen)

Rasmus Leislahti sai yllättäen kutsun Suomen A-maajoukkueeseen, vaikka on pelannut viime ajat U19-maajoukkueessa.

Suomen maalilla kesän alle 19-vuotiaiden poikien EM-turnauksessa torjunut Rasmus Leislahti yllättyi, kun Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kutsui hänet mukaan Qatarin-leirille, jossa Suomi harjoittelee ja pelaa 4.-12.1.

Vuonna 2000 syntynyt Leislahti, 18, pääsi mukaan, kun U21-maajoukkueessa pelannut Hugo Keto joutui jäämään sivuun.

- Tuntui aika uskomattomalta. En olisi ajatellut, että näin nopeasti tulee. Aika yllättäen tulikin tämä kutsu, Leislahti sanoi.

Qatariin hän ei lähde turhan suurilla paineilla. Suurimmat tavoitteet ovat vuonna 2019 seurajoukkue FC Hongassa sekä U21-maajoukkueessa.

Huuhkajat kohtaa leirillä Ruotsin tiistaina 8.1. ja Viron perjantaina 11.1. Leirillä ovat mukana Leislahden lisäksi myös aiemmista tapahtumista tutut veräjänvartijat Jesse Joronen ja Walter Viitala.

Viime kaudella Klubi 04:ssä Ykkösessä pelannut Leislahti vaihtoi syksyllä maisemaa HJK:n organisaatiosta FC Honkaan. Hän aikoo haastaa viime kauden ykkösvahdin Tim Murrayn tosissaan peliajasta raitapaitojen maalilla.

- Kilpailu on kovaa. Siitä ykkösveskan paikasta pitää oikeasti taistella. Tavoite on totta kai pelata niin paljon kuin mahdollista, mutta saa nähdä, mitä tulee.

Itseään Leislahti kuvailee maalivahtina "aika lyhyeksi" mutta hyväksi pelaamaan jalalla. Myös nopeus ja pelin johtaminen kuuluvat nuorukaisen vahvuuksiin.

Lähde: Huuhkaja-TV
vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia