AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 6.1.2019

​HJK:n runkomiehellä selvä kiintopiste Huuhkajissa - "Sitä lähden tavoittelemaan"

​HJK:n runkomiehellä selvä kiintopiste Huuhkajissa - "Sitä lähden tavoittelemaan"

Sebastian Dahlström haluaa vakiinnuttaa paikkansa Huuhkajissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkueen mukana Qatariin leireilemään valittu HJK:n Sebastian Dahlström sanoo olevansa henkisesti intoa täynnä pienen tauon jälkeen.

Sebastian Dahlström on yksi Huuhkajien ensikertalaisista Qatarin otteluleirillä, jolla Suomi kohtaa ensin Ruotsin 8.1. ja sitten Viron 11.1.

HJK:n keskikenttämiehen pitkäaikainen unelma toteutui, kun päävalmentaja Markku Kanerva kutsui hänet mukaan Huuhkajiin.

- Kiva päästä tällaiseen ryhmään mukaan ja haastaa vähän vanhempia kavereita. Minusta meillä on hyvä nippu kasassa, Dahlström kehui.

- Sitä varten täällä ollaan, että annetaan näyttöjä ja yritetään päästä ryhmään kunnolla mukaan. Sitä lähden tavoittelemaan täällä. Katsotaan, miten onnistuu.

Suomi lensi Qatarin pääkaupunkiin Dohaan perjantaina iltapäivällä ja saapui näin ollen paikan päälle illalla.

Dahlströmin seurajoukkue HJK harjoitteli kauden päättymisen jälkeen marraskuussa ja siirtyi sen jälkeen tauolle joukkueharjoituksista. Dahlström sanoo olevansa hyvässä fyysisessä kunnossa, vaikka joulukuu menikin lähinnä omatoimisen harjoittelun parissa.

- Meillä on ollut omaa ohjelmaa Klubin puolelta ja sitä kautta ollaan mielestäni fyysisesti hyvässä kunnossa ja henkisesti intoa täynnä, kun on ollut vähän taukoa.

Veikkausliigan sarjajärjestelmään tuli muutos kaudelle 2019. Dahlström ei ole vielä juurikaan perehtynyt uuteen systeemiin, mutta suhtautuu siihen positiivisesti.

- Jännä nähdä miten toimii. Ei ole vedetty Suomessa vielä tuolla tavalla, niin katsotaan. Muutama peli tippuu pois, niin se saattaa vaikuttaa kyllä vähän.

Nuorena pelaajana hän sanoo jaksavansa pelata, mutta varsinkin kesän otteluruuhkat ovat kieltämättä vieneet rutosti energiaa. HJK pelasi viime kesänä otteluruuhkassa europelejä ja Veikkausliigaa sekä keväällä Suomen Cupissa aina finaaliin asti.

- Veikkaan, että se on ihan hyvä juttu, että muutama peli lähtee pois, niin kesään pystyy asettamaan myös hyviä harjoitusjaksoja. Se on ehkä vähän uupunut, kun on ollut niin paljon pelejä, Dahlström sanoi.

Lisää uutisia