FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.00 // 4.1.2019

Teräsmies ei luovuta - ​Mikko Hauhia jatkaa FC Lahdessa

Teräsmies ei luovuta - ​Mikko Hauhia jatkaa FC Lahdessa

Mikko Hauhia on todellinen Kuhnuri-ikoni. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti ja monivuotinen kapteeni ja laitapuolustaja Mikko Hauhia ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

Lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti debytoi FC Lahdessa jo kesäkuussa 2003. Sen jälkeen mies on kerennyt pelaamaan FC Lahden paidassa 365 sarjaottelua, joka on seuran ennätys. Kuluneella kaudella Hauhia pelasi kaikki 33 liigaottelua alusta loppuun tehden yhden maalin.

Kokenut Hauhia on urallaan pelannut myös HJK:n riveissä, jossa hän voitti kaksi Suomen mestaruutta, sekä Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla AB:n riveissä. Yhteensä pääsarjaotteluita 34-vuotias puolustaja on pelannut 388, jolla hän sijoittuu kaikkien aikojen pääsarjaotteluiden tilastolla sijalle 13. Viime kaudella taakse jäivät muun muassa lahtelaisen jalkapallon legendat Tommi ja Timo Kautonen.

Hauhia lähtee uuteen kauteen innoissaan. Hän kertoo seuranneensa joukkueen rakentamista ja pitää ensi kauden FC Lahtea potentiaalisena joukkueena. Hauhia uskoo, että ensi kaudesta on tulossa hieno.

- Viime kausi oli pettymys, mutta se antaa vain lisämotivaatioa tulevaan kauteen, johon lähden innoissani ja luottavaisena. Olen seurannut joukkueen rakentamista ja se vaikuttaa erittäin potentiaaliselta. Meillä on paljon mielenkiintoisia pelaajia. Uskon, että meille tulee onnistunut talvikausi ja olemme valmiita menestymään kun Veikkausliiga alkaa. Meillä on tulossa hieno kausi, Hauhia kertoo.

Hauhialla alkaa 14. kausi FC Lahden paidassa. Perättäisiä otteluita hän on pelannut Veikkausliigassa alusta loppuun jo komeat 174.

Lähde: FC Lahden tiedote
vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia